Mierea etichetată greșit

Dată

Peste 80% din mierea vândută în supermarketuri este greșit etichetată. România nu respectă legislația europeană de etichetare și nici trendul altor țări de a renunța la pesticidele sintetice care ucid milioane de albine. Țara noastră este a doua cea mai importantă forță în apicultura din Uniunea Europeană, dar apicultorii români primesc de la procesatori cel mai mic preț pe kilogramul de miere, mai puțin de 2 euro, iar prețul nu este singura problemă cu care se confruntă apicultorii. România este mare consumatoare de pesticide care combat dăunătorii, dar sunt extrem de nocive pentru albine. La nivel european, obiectivul este ca până în anul 2030 să se reducă utilizarea pesticidelor sintetice în agricultură cu 80% și eliminarea lor până în anul 2035.

sursă foto: teekers.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru