Mierea etichetată greșit

Dată

Peste 80% din mierea vândută în supermarketuri este greșit etichetată. România nu respectă legislația europeană de etichetare și nici trendul altor țări de a renunța la pesticidele sintetice care ucid milioane de albine. Țara noastră este a doua cea mai importantă forță în apicultura din Uniunea Europeană, dar apicultorii români primesc de la procesatori cel mai mic preț pe kilogramul de miere, mai puțin de 2 euro, iar prețul nu este singura problemă cu care se confruntă apicultorii. România este mare consumatoare de pesticide care combat dăunătorii, dar sunt extrem de nocive pentru albine. La nivel european, obiectivul este ca până în anul 2030 să se reducă utilizarea pesticidelor sintetice în agricultură cu 80% și eliminarea lor până în anul 2035.

sursă foto: teekers.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ploile ne găsesc mereu fără soluții

Actualitate

Conferința internațională „Security Challenges in the Balkans”, la Timișoara

A șaptea ediție a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans” are loc la Timișoara. Conferința este organizată în cadrul parteneriatului existent între Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center și sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.

Actualitate

Cod portocaliu de averse în vestul țării

Actualitate

Mărturii despre Decembrie 1989 partea a II-a – QubArena

Adevărurile despre Decembrie 1989 spuse de revoluționarii autentici încep să iasă la lumină. Privim evenimentele din Decembrie 1989 și din perspectiva unor participanți la Revoluție …

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru