Mierea etichetată greșit

Dată

Peste 80% din mierea vândută în supermarketuri este greșit etichetată. România nu respectă legislația europeană de etichetare și nici trendul altor țări de a renunța la pesticidele sintetice care ucid milioane de albine. Țara noastră este a doua cea mai importantă forță în apicultura din Uniunea Europeană, dar apicultorii români primesc de la procesatori cel mai mic preț pe kilogramul de miere, mai puțin de 2 euro, iar prețul nu este singura problemă cu care se confruntă apicultorii. România este mare consumatoare de pesticide care combat dăunătorii, dar sunt extrem de nocive pentru albine. La nivel european, obiectivul este ca până în anul 2030 să se reducă utilizarea pesticidelor sintetice în agricultură cu 80% și eliminarea lor până în anul 2035.

sursă foto: teekers.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru