Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată

Dată

Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată marţi, de către Camera Deputaţilor şi va intra în vigoare începând cu 1 noiembrie.
Potrivit legii, consumatorul vulnerabil de energie, fie persoană singură sau familie, care din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau inaccesibilitate la sursele de energie, va beneficia de măsuri de protecţie socială şi servicii suplimentare pentru a-şi asigura nevoile energetice minimale.
Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul este de 810 lei/persoană în cazul familiei şi de 1445 lei în cazul persoanei singure.
Măsurile de protecţie social-financiare constau în ajutorul pentru încălzirea locuinţei, ajutor pentru achiziţionarea, în cadrul locuinţei, de echipamente necesare pentru iluminare, răcire şi încălzire, respectiv ajutor pentru conectarea la sursele de energie.
Potrivit declaraţiilor Ministrului Muncii, Raluca Turcan, legea va avea două componente, una de subvenţie la factură, în funcţie de consumul şi preţul tipului de energie, iar cealaltă de supliment care se va acorda pe toată perioada în care consumatorul accesează sursele de energie.
Consumatorul vulnerabil trebuie să se adreseze primăriei pentru a beneficia de aceste facilităţi. Fondurile necesare pentru plata ajutorului pentru încălzire şi a suplimentului pentru energie se vor asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru