Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată

Dată

Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată marţi, de către Camera Deputaţilor şi va intra în vigoare începând cu 1 noiembrie.
Potrivit legii, consumatorul vulnerabil de energie, fie persoană singură sau familie, care din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau inaccesibilitate la sursele de energie, va beneficia de măsuri de protecţie socială şi servicii suplimentare pentru a-şi asigura nevoile energetice minimale.
Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul este de 810 lei/persoană în cazul familiei şi de 1445 lei în cazul persoanei singure.
Măsurile de protecţie social-financiare constau în ajutorul pentru încălzirea locuinţei, ajutor pentru achiziţionarea, în cadrul locuinţei, de echipamente necesare pentru iluminare, răcire şi încălzire, respectiv ajutor pentru conectarea la sursele de energie.
Potrivit declaraţiilor Ministrului Muncii, Raluca Turcan, legea va avea două componente, una de subvenţie la factură, în funcţie de consumul şi preţul tipului de energie, iar cealaltă de supliment care se va acorda pe toată perioada în care consumatorul accesează sursele de energie.
Consumatorul vulnerabil trebuie să se adreseze primăriei pentru a beneficia de aceste facilităţi. Fondurile necesare pentru plata ajutorului pentru încălzire şi a suplimentului pentru energie se vor asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ploile ne găsesc mereu fără soluții

Actualitate

Conferința internațională „Security Challenges in the Balkans”, la Timișoara

A șaptea ediție a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans” are loc la Timișoara. Conferința este organizată în cadrul parteneriatului existent între Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center și sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.

Actualitate

Cod portocaliu de averse în vestul țării

Actualitate

Mărturii despre Decembrie 1989 partea a II-a – QubArena

Adevărurile despre Decembrie 1989 spuse de revoluționarii autentici încep să iasă la lumină. Privim evenimentele din Decembrie 1989 și din perspectiva unor participanți la Revoluție …

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru