Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată

Dată

Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată marţi, de către Camera Deputaţilor şi va intra în vigoare începând cu 1 noiembrie.
Potrivit legii, consumatorul vulnerabil de energie, fie persoană singură sau familie, care din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau inaccesibilitate la sursele de energie, va beneficia de măsuri de protecţie socială şi servicii suplimentare pentru a-şi asigura nevoile energetice minimale.
Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul este de 810 lei/persoană în cazul familiei şi de 1445 lei în cazul persoanei singure.
Măsurile de protecţie social-financiare constau în ajutorul pentru încălzirea locuinţei, ajutor pentru achiziţionarea, în cadrul locuinţei, de echipamente necesare pentru iluminare, răcire şi încălzire, respectiv ajutor pentru conectarea la sursele de energie.
Potrivit declaraţiilor Ministrului Muncii, Raluca Turcan, legea va avea două componente, una de subvenţie la factură, în funcţie de consumul şi preţul tipului de energie, iar cealaltă de supliment care se va acorda pe toată perioada în care consumatorul accesează sursele de energie.
Consumatorul vulnerabil trebuie să se adreseze primăriei pentru a beneficia de aceste facilităţi. Fondurile necesare pentru plata ajutorului pentru încălzire şi a suplimentului pentru energie se vor asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru