Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată

Dată

Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată marţi, de către Camera Deputaţilor şi va intra în vigoare începând cu 1 noiembrie.
Potrivit legii, consumatorul vulnerabil de energie, fie persoană singură sau familie, care din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau inaccesibilitate la sursele de energie, va beneficia de măsuri de protecţie socială şi servicii suplimentare pentru a-şi asigura nevoile energetice minimale.
Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul este de 810 lei/persoană în cazul familiei şi de 1445 lei în cazul persoanei singure.
Măsurile de protecţie social-financiare constau în ajutorul pentru încălzirea locuinţei, ajutor pentru achiziţionarea, în cadrul locuinţei, de echipamente necesare pentru iluminare, răcire şi încălzire, respectiv ajutor pentru conectarea la sursele de energie.
Potrivit declaraţiilor Ministrului Muncii, Raluca Turcan, legea va avea două componente, una de subvenţie la factură, în funcţie de consumul şi preţul tipului de energie, iar cealaltă de supliment care se va acorda pe toată perioada în care consumatorul accesează sursele de energie.
Consumatorul vulnerabil trebuie să se adreseze primăriei pentru a beneficia de aceste facilităţi. Fondurile necesare pentru plata ajutorului pentru încălzire şi a suplimentului pentru energie se vor asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru