Interzicerea plumbului la vânătoare

Dată

Folosirea plumbului la vânătoare și pescuit ar putea fi interzisă de către Comisia Europeană, după ce s-a ajuns la concluzia că este mult prea toxic, şi poluează. În cazul în care va fi adoptată interdicţia, ar urma să fie pusă în practică după o perioadă de tranziţie de 5 ani. Decizia va fi dezbătută în toate cele 27 de state membre şi ar putea intra în vigoare peste mai puţin de doi ani. Expunerea la plumb este dăunătoare, în special dezvoltării neurologice a copiilor. Aproximativ un milion de copii sunt vulnerabili la efectele toxice ale plumbului, din cauza consumului de carne de vânat. În 20 de ani, emisia de plumb s-ar reduce cu 1,7 milioane de tone, iar sănătatea vânătorilor şi a celor care consumă carne de vânat sau a celor care preferă peştele, ar fi mult mai protejată.

sursă foto: spy-shop.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru