Interzicerea plumbului la vânătoare

Dată

Folosirea plumbului la vânătoare și pescuit ar putea fi interzisă de către Comisia Europeană, după ce s-a ajuns la concluzia că este mult prea toxic, şi poluează. În cazul în care va fi adoptată interdicţia, ar urma să fie pusă în practică după o perioadă de tranziţie de 5 ani. Decizia va fi dezbătută în toate cele 27 de state membre şi ar putea intra în vigoare peste mai puţin de doi ani. Expunerea la plumb este dăunătoare, în special dezvoltării neurologice a copiilor. Aproximativ un milion de copii sunt vulnerabili la efectele toxice ale plumbului, din cauza consumului de carne de vânat. În 20 de ani, emisia de plumb s-ar reduce cu 1,7 milioane de tone, iar sănătatea vânătorilor şi a celor care consumă carne de vânat sau a celor care preferă peştele, ar fi mult mai protejată.

sursă foto: spy-shop.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 27 iulie 2021

Titurie zilei: Pandemia la zi, Masca de protecție rămâne obligatorie, Primele rezultate ale concursului de titularizare, Angajații Termocentralei Mintia sunt șomeri.

QubArena

Povestea Flight Festival – QubArena

Flight Festival este un proiect curajos, care atrage în fiecare an tot mai mulți participanți si care unește comunitatea în diversitatea ei. Flight Festival, o initiativa care ne demonstrează că Timișoara este Capitală Culturală de ani și ani datorită oamenilor care conduc instituțiile culturale din oraș, si acelor care organizeaza proiecte de anvergură frumoase, cu public buneros. Lipseşte cu desăvârșire interesul pentru unirea acestor forțe. Despre ce presupune munca din spatele spectacolelor, despre programul ediției 2021 vorbesc în această seară Corina Gluhovschi și Vlad Garboni, director artistic al Flight Festival.

Sănătate & Sport

Pandemia a dublat fenomenul singurătății

Fenomenul singurătății a crescut alarmant în Uniunea Europeană, în primele luni ale pandemiei de Covid-19.

Economie & Finanțe & Piața muncii

Noi proiecte europene transfrontaliere

Noi proiecte de cooperare transfrontalieră au fost atrase prin programe de finanțare europeană pentru perioada 2021-2027.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru