Interzicerea plumbului la vânătoare

Dată

Folosirea plumbului la vânătoare și pescuit ar putea fi interzisă de către Comisia Europeană, după ce s-a ajuns la concluzia că este mult prea toxic, şi poluează. În cazul în care va fi adoptată interdicţia, ar urma să fie pusă în practică după o perioadă de tranziţie de 5 ani. Decizia va fi dezbătută în toate cele 27 de state membre şi ar putea intra în vigoare peste mai puţin de doi ani. Expunerea la plumb este dăunătoare, în special dezvoltării neurologice a copiilor. Aproximativ un milion de copii sunt vulnerabili la efectele toxice ale plumbului, din cauza consumului de carne de vânat. În 20 de ani, emisia de plumb s-ar reduce cu 1,7 milioane de tone, iar sănătatea vânătorilor şi a celor care consumă carne de vânat sau a celor care preferă peştele, ar fi mult mai protejată.

sursă foto: spy-shop.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Actualitate

1 Decembrie – Ziua Națională a României

Ziua Națională a României este marcată an de an în 1 Decembrie, iar această dată stabilită printr-o lege promulgată în 1990 amintește un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România în 1918.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru