Importul de deșeuri ar putea fi interzis

Dată

Importul de deșeuri ar putea fi interzis în România, printr-un proiect legislativ depus în Senat. Activiștii de mediu doresc totodată și limitarea la 15 puncte vamale prin care pot fi aduse materialele reciclabile.
În ultimele 10 luni, în țară au intrat peste 7.000 de tone de deșeuri din Italia, Franța, Spania sau Marea Britanie, pe cale navală sau cu ajutorul tirurilor.
Procurorii sunt de părere că în realitate cantitățile sunt mult mai mari. Se vorbește despre adevărate rețele internaționale care sunt gata să trimită în România zeci de mii de tone de obiecte necorespunzătoare.
Materialele reziduale ajunse în portul Constanța sunt declarate drept marfă second-hand sau pentru reciclare.
Traficul de deșeuri reprezintă o acțiune ilegală care trebuie sancționată. În prezent, în România, sunt derulate 40 de dosare penale privind importurile ilegale.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru