Fără mască

Dată

Prima etapă de relaxare a restricțiilor începe din 15 mai. Se renunță la masca de protecție în aer liber, cu câteva excepții, și la restricțiile de circulație pe timp de noapte, a anunțat Președintele Klaus Iohannis. Masca se va purta doar în zonele aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun. Nici agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat. Tot din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori, a adăugat el. Barurile, cafenelele, cluburile şi discotecile rămân închise până la 1 iunie, a afirmat premierul Florin Cîțu. Acestea ar urma să fie deschise de la această dată cu o capacitate de 50% și doar cu persoane vaccinate. Mai mult, de la 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte gradual de la 1 iulie şi 1 august. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi, a mai spus președintele. Dacă oamenii vor mai multă relaxare, trebuie să respecte măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să se vaccineze. În ceea ce privește funcționarea școlilor, se păstrează normele care țin de rata de incidență. Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și este de dorit să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați, a mai spus președintele României.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum profesionalizăm administrațiile – QubArena

Singura șansă a românilor o reprezintă profesionalizarea instituțiilor și oamenilor, strategiile de lungă durată, menținerea și punerea loc în practică, armonizarea în interesul public, între politic și administrație.

Actualitate

Greva profesorilor continuă – Vox

Profesorii intră în a doua săptămână de grevă generală după mai multe runde de negocieri între Guvern și reprezentanții sindicatelor.

Actualitate

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena

Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Actualitate

Președintele Germaniei, în premieră la Timișoara

Frank Walter Steinmeier, președintele Germaniei se află în prima sa vizită la Timișoara. După o scurtă vizită în capitală, urmată de o oprire și la Sibiu, acesta a ajuns și la Timișoara. Aici, a avut programate mai multe întâlniri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru