Fără mască

Dată

Prima etapă de relaxare a restricțiilor începe din 15 mai. Se renunță la masca de protecție în aer liber, cu câteva excepții, și la restricțiile de circulație pe timp de noapte, a anunțat Președintele Klaus Iohannis. Masca se va purta doar în zonele aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun. Nici agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat. Tot din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori, a adăugat el. Barurile, cafenelele, cluburile şi discotecile rămân închise până la 1 iunie, a afirmat premierul Florin Cîțu. Acestea ar urma să fie deschise de la această dată cu o capacitate de 50% și doar cu persoane vaccinate. Mai mult, de la 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte gradual de la 1 iulie şi 1 august. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi, a mai spus președintele. Dacă oamenii vor mai multă relaxare, trebuie să respecte măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să se vaccineze. În ceea ce privește funcționarea școlilor, se păstrează normele care țin de rata de incidență. Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și este de dorit să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați, a mai spus președintele României.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la grădiniţa PP14 – MozaiQub

Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara şi-a deschis astăzi porţile şi a invitat părinții și copiii să ia parte la activităţile de învăţare şi joacă ale celor mici în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Actualitate

Medicament pentru autism şi schizofrenie – MozaiQub

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au identificat un mecanism împărtăşit de mutaţii prezente în genele ADNP şi SHANK3 care cauzează autism, schizofrenie şi alte afecţiuni.

Actualitate

Decizii istorice ale României – VOX

Guvernul aprobă actul normativ în baza căruia va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru