Aplicație pentru inundații

Dată

Aplicaţia hărţilor de hazard şi de risc de inundaţii pentru cele 11 bazine hideografice este activă și disponibilă publicului pe site-ul Administraţiei Naţionale “Apele Române”. Din estimările făcute de specialişti, pe baza hărţilor de hazard şi de risc la inundaţii, în prezent, în România, sunt evitate pagube în valoare de un miliard de euro. Harta de hazard este instrumentul de lucru al autorităţilor care indică, în cele trei tipuri de scenarii, extinderea suprafeţelor inundate şi a zonelor potenţial inundabile din albiile majore ale râurilor, pentru viituri al căror debit maxim are o perioadă de revenire o dată la 10, 100 şi 1.000 ani.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Tulburările gastrointestinale: cauze, manifestări, tratament – Reţeta Compensată

Stresul, alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția afecțiunilor gastrointestinale. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite și relativ ușor de tratat, asta doar dacă sunt diagnosticate la timp.
Care sunt simptomele afecțiunilor gastrointestinale de ce apar aceste boli și mai ales de ce este atât important să vii la un consult de specialitate, înainte să apară complicațiile, ne spune Doctorul Răzvan Diaconescu – medic primar gastroenterolog, în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la grădiniţa PP14 – MozaiQub

Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara şi-a deschis astăzi porţile şi a invitat părinții și copiii să ia parte la activităţile de învăţare şi joacă ale celor mici în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise.

Actualitate

Medicament pentru autism şi schizofrenie – MozaiQub

Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au identificat un mecanism împărtăşit de mutaţii prezente în genele ADNP şi SHANK3 care cauzează autism, schizofrenie şi alte afecţiuni.

Actualitate

Decizii istorice ale României – VOX

Guvernul aprobă actul normativ în baza căruia va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru