Noi reguli pentru polițiști

Dată

Infracţiunile şi evenimentele în care sunt implicaţi poliţişti în ultima perioadă readuc în actualitate o mare problemă a Ministerului de Interne. Vorbim aici despre nivelul de pregătire al oamenilor legii, dar şi de procedurile prin care sunt recrutaţi şi apoi testaţi periodic cei care lucrează direct cu cetăţenii. Potrivit unor surse oficiale, Ministerul de Interne pregăteşte schimbarea procedurilor în unele mai riguroase pentru selecția acestora. după valul de infracţiuni, unele chiar mortale, comise de poliţişti.
Problemele de integritate sau privind lipsa de pregătire a personalului apar tot mai des în condiţiile în care poliţiştii experimentaţi pot ieşi la pensie la doar 40-50 de ani.
Ministerul de Interne şi-a propus să angajeze în acest an peste 5000 poliţişti, jandarmi sau pompieri de pe băncile şcolilor sau academiilor proprii, dar şi din surse externe.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru