Lugojul, groapa de gunoi a italienilor

Dată

În ultimii ani, autoritățile de la noi au depistat zeci de transporturi ilegale de deșeuri. Majoritatea vin din Marea Britanie, Germania sau Italia. În acte, deșeurile apar de obicei ca produse de uz casnic, deși ele sunt inutilizabile. Dacă un astfel de transport este depistat în vamă, el este returnat țării de origine. De cele mai multe ori, însă, vigilența autorităților este depășită, multe tiruri încărcate cu gunoi reușind periodic să intre în România.
În această săptămână, nu mai puțin de 100 de tone de deșeuri au fost descărcate ilegal pe o platformă betonată din Lugoj. Diferite tipuri de gunoaie au fost golite din remorcile a 5 tiruri care au ajuns în țara noastră venind din Italia, mașinile de mare tonaj erau conduse de șoferi polonezi și ucraineni. Autoritățile au fost sesizate și au confiscat remorcile tirurilor, iar gunoaiele descărcate ilegal la Lugoj vor fi returnate firmei din Italia. „Acesta este un caz fericit, dar câte astfel de situații mai sunt de descoperit?”, se întreabă lugojenii.
România este una dintre cele mai ieftine ţări unde gunoaiele pot fi depozitate şi neutralizate. În Italia depozitarea unei tone de gunoi ajunge şi la 250 de euro, în timp ce în România, dacă deșeurile ajung la o groapă de gunoi, tariful cu greu poate trece de 50 de euro.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru