Lugojul, groapa de gunoi a italienilor

Dată

În ultimii ani, autoritățile de la noi au depistat zeci de transporturi ilegale de deșeuri. Majoritatea vin din Marea Britanie, Germania sau Italia. În acte, deșeurile apar de obicei ca produse de uz casnic, deși ele sunt inutilizabile. Dacă un astfel de transport este depistat în vamă, el este returnat țării de origine. De cele mai multe ori, însă, vigilența autorităților este depășită, multe tiruri încărcate cu gunoi reușind periodic să intre în România.
În această săptămână, nu mai puțin de 100 de tone de deșeuri au fost descărcate ilegal pe o platformă betonată din Lugoj. Diferite tipuri de gunoaie au fost golite din remorcile a 5 tiruri care au ajuns în țara noastră venind din Italia, mașinile de mare tonaj erau conduse de șoferi polonezi și ucraineni. Autoritățile au fost sesizate și au confiscat remorcile tirurilor, iar gunoaiele descărcate ilegal la Lugoj vor fi returnate firmei din Italia. „Acesta este un caz fericit, dar câte astfel de situații mai sunt de descoperit?”, se întreabă lugojenii.
România este una dintre cele mai ieftine ţări unde gunoaiele pot fi depozitate şi neutralizate. În Italia depozitarea unei tone de gunoi ajunge şi la 250 de euro, în timp ce în România, dacă deșeurile ajung la o groapă de gunoi, tariful cu greu poate trece de 50 de euro.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru