Extinderea listei faptelor considerate infracţiuni

Dată

Comisia Europeană a propus extindere listei faptelor care sunt considerate infracțiuni în Uniunea Europeană. Astfel, ar putea să fie incluse atât discursurile de incitare la ură, cât și infracțiunile motivate de ură.
Astfel de comportamente, declară Comisia Europeană, s-au extins masiv în întregul continent și sunt un fenomen deosebit de grav și îngrijorător care are loc atât în mediul online, cât și în afara acestuia.
În prezent, Uniunea Europeană nu deține niciun temei juridic pentru incriminarea discursurilor de incitare la ură și a infracțiunilor motivate de ură. Din acest motiv, lista infracțiunilor din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene trebuie extinsă.
În primă fază, este nevoie de o aprobare a Parlamentului European. Apoi, Consiliul trebuie să adopte o decizie prin care discursurile de incitare la ură și infracțiunile motivate de ură să fie identificate drept un alt domeniu al criminalității. Ulterior, Comisia poate propune adoptarea actelor legislative privind sancțiunile care să fie adoptate de Parlamentul şi Consiliul European.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru