Peste 300 de cazuri de abuzuri au fost semnalate la Telefonul Copilului Timiș

Dată

321 de cazuri de abuzuri asupra copiilor au fost înregistrate de la începutul anului până la data de 1 iunie, conform declaraţiilor Smarandei Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.
Dintre acestea, peste 200 au fost de neglijare, 6 cazuri de abuz fizic, 31 de abuz emoţional, respectiv 5 cazuri de abuz sexual.
Comparativ cu anul trecut, cifra se află în scădere. În 2020, contextul pandemic a făcut ca numărul de abuzuri raportate în judeţul Timiş să treacă de 1000, cele mai multe dintre cazurile confirmate fiind de neglijenţă dar şi de violenţă domestică îndreptată atât asupra copilului, cât şi asupra mamei.
Telefonul Copilului poate fi apelat 24 de ore din 24 la numărul: 0256-983 de toți cei care au de semnalat cazuri de copii aflați în dificultate sau neglijați sever.

sursă foto: m.rfi.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Codru Festival 2022

Actualitate

Embargo Fest 2022

A treia ediție Embargo Fest între tradiție, bună organizare, artiști buni, public cald și forțele dezlănțuite ale naturii

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru