Peste 300 de cazuri de abuzuri au fost semnalate la Telefonul Copilului Timiș

Dată

321 de cazuri de abuzuri asupra copiilor au fost înregistrate de la începutul anului până la data de 1 iunie, conform declaraţiilor Smarandei Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.
Dintre acestea, peste 200 au fost de neglijare, 6 cazuri de abuz fizic, 31 de abuz emoţional, respectiv 5 cazuri de abuz sexual.
Comparativ cu anul trecut, cifra se află în scădere. În 2020, contextul pandemic a făcut ca numărul de abuzuri raportate în judeţul Timiş să treacă de 1000, cele mai multe dintre cazurile confirmate fiind de neglijenţă dar şi de violenţă domestică îndreptată atât asupra copilului, cât şi asupra mamei.
Telefonul Copilului poate fi apelat 24 de ore din 24 la numărul: 0256-983 de toți cei care au de semnalat cazuri de copii aflați în dificultate sau neglijați sever.

sursă foto: m.rfi.ro

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” Timișoara, încheiat cu succes – MozaiQub

Cea de a X-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” Timișoara s-a încheiat cu un real succes. Ultima zi, cea de-a ...
Emisiuni

Oportunități de angajare în cadrul MAPN – QubArena

MAPN așteaptă voluntari pentru a fi încadrați și remunerați. Înscrieriele au loc până în 27 iunie la Centrul Militar Zonal Timiș.
Informații Utile

Agenda zilei, luni, 17 iunie 2024

Agenda zilei, luni, 17 iunie 2024
Emisiuni

A doua zi a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara – MozaiQub

Prima zi a celei de-a X-a ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara s-a încheiat cu un real succes. A doua ...

Alte
știri