Peste 300 de cazuri de abuzuri au fost semnalate la Telefonul Copilului Timiș

Dată

321 de cazuri de abuzuri asupra copiilor au fost înregistrate de la începutul anului până la data de 1 iunie, conform declaraţiilor Smarandei Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.
Dintre acestea, peste 200 au fost de neglijare, 6 cazuri de abuz fizic, 31 de abuz emoţional, respectiv 5 cazuri de abuz sexual.
Comparativ cu anul trecut, cifra se află în scădere. În 2020, contextul pandemic a făcut ca numărul de abuzuri raportate în judeţul Timiş să treacă de 1000, cele mai multe dintre cazurile confirmate fiind de neglijenţă dar şi de violenţă domestică îndreptată atât asupra copilului, cât şi asupra mamei.
Telefonul Copilului poate fi apelat 24 de ore din 24 la numărul: 0256-983 de toți cei care au de semnalat cazuri de copii aflați în dificultate sau neglijați sever.

sursă foto: m.rfi.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru