Peste 300 de cazuri de abuzuri au fost semnalate la Telefonul Copilului Timiș

Dată

321 de cazuri de abuzuri asupra copiilor au fost înregistrate de la începutul anului până la data de 1 iunie, conform declaraţiilor Smarandei Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.
Dintre acestea, peste 200 au fost de neglijare, 6 cazuri de abuz fizic, 31 de abuz emoţional, respectiv 5 cazuri de abuz sexual.
Comparativ cu anul trecut, cifra se află în scădere. În 2020, contextul pandemic a făcut ca numărul de abuzuri raportate în judeţul Timiş să treacă de 1000, cele mai multe dintre cazurile confirmate fiind de neglijenţă dar şi de violenţă domestică îndreptată atât asupra copilului, cât şi asupra mamei.
Telefonul Copilului poate fi apelat 24 de ore din 24 la numărul: 0256-983 de toți cei care au de semnalat cazuri de copii aflați în dificultate sau neglijați sever.

sursă foto: m.rfi.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru