În cadrul celei de a doua dezbateri online pe tema sistemului de parcare, au apărut modificări ale regulamentului inițial. Așadar, Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat faptul că, deocamdată, doar 15% dintre străzile orașului vor intra în sistemul TimPark, iar odată cu amenajarea de noi parcări, sistemul se va extinde. O altă veste bună constă în faptul că nu se vor licita locurile de parcare, așa cum se practică în alte orașe. În zona centrală, cetățenii sunt îndemnați să vină cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicletele. În centru, costul parcării va crește de o la oră la alta. În zona 0, pentru a se descuraja staționarea pentru perioade foarte lungi de timp, nu se vor mai emite abonamente. Persoanele cu dizabilități vor avea la dispoziție un abonament special, gratuit, care le oferă dreptul de staționare în toate zonele tarifate.
Cel mai scump tip de abonament va fi cel combinat, pentru zonele I, II și III, care oferă posibilitatea de a parca în întregul oraș, cu excepția zonei centrale. Un astfel de abonament ajunge până la 72 de lei pe lună. În prezent, în Timișoara sunt amenajate peste 80.000 de locuri publice de parcare și staționare.

Nou regulament pentru sistemul de parcare din Timișoara
Dată
DISTRIBUIE
Povești cu cântec alături de Sorin Toader – Povești cu cântec
iulie 18, 2025
Sorin Toader este un meloman timișorean care și-a transformat casa într-un veritabil muzeu rock. Pe două nivele, aici se găsesc brăţări de la diverse festivaluri ...
Fond european de până la 1 miliard de euro pentru AI – VoxQub
iulie 18, 2025
Un nou fond privat de investiții din Europa va oferi până la 1 miliard de euro pentru companiile IT care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.
Cardurile de energie vor ajunge cel mai devreme în septembrie – VoxQub
iulie 18, 2025
Cardurile de energie pentru persoanele cu venituri mici nu vor fi livrate în august, deoarece aplicația necesară înscrierii nu este încă funcțională.
Micii fermieri vor primi până la 3.000 de euro pe an după 2027 – VoxQub
iulie 18, 2025
Comisia Europeană propune ca, din 2028, fermele mici să beneficieze de o plată forfetară anuală de până la 3.000 de euro, în cadrul noii Politici ...