Nou regulament pentru sistemul de parcare din Timișoara

Dată

În cadrul celei de a doua dezbateri online pe tema sistemului de parcare, au apărut modificări ale regulamentului inițial. Așadar, Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat faptul că, deocamdată, doar 15% dintre străzile orașului vor intra în sistemul TimPark, iar odată cu amenajarea de noi parcări, sistemul se va extinde. O altă veste bună constă în faptul că nu se vor licita locurile de parcare, așa cum se practică în alte orașe. În zona centrală, cetățenii sunt îndemnați să vină cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicletele. În centru, costul parcării va crește de o la oră la alta. În zona 0, pentru a se descuraja staționarea pentru perioade foarte lungi de timp, nu se vor mai emite abonamente. Persoanele cu dizabilități vor avea la dispoziție un abonament special, gratuit, care le oferă dreptul de staționare în toate zonele tarifate.
Cel mai scump tip de abonament va fi cel combinat, pentru zonele I, II și III, care oferă posibilitatea de a parca în întregul oraș, cu excepția zonei centrale. Un astfel de abonament ajunge până la 72 de lei pe lună. În prezent, în Timișoara sunt amenajate peste 80.000 de locuri publice de parcare și staționare.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Mărturii despre Decembrie 1989 partea a II-a – QubArena

Adevărurile despre Decembrie 1989 spuse de revoluționarii autentici încep să iasă la lumină. Privim evenimentele din Decembrie 1989 și din perspectiva unor participanți la Revoluție …

Actualitate

Vara în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023 – MozaiQub

Vara TM 2023 continuă cu un program cultural efervescent, cu o paletă diversă și complexă. De la incursiuni sonore la artă conceptuală, ateliere și instalații, concerte, ateliere de dans, tururi ghidate în expozițiile Art Encounters, Narațiuni Sonore, sculptură, momente muzicale extraordinare și colaborări orchestrale marca Romanian Chamber Orchestra, un festival de arte performative, lansări de carte, festivaluri de muzică barocă, jazz contemporan prin Festivalul JazzX și electro prin Flight Festival – District23 și Gala Premiilor UNITER 2023.

Emisiuni

Medicina de familie – prima ”verigă” din lanțul de îngrijiri medicale – Rețeta Compensată

Reorientarea asistenței medicale spre medicina omului sănătos a dat o nouă dimensiune specialității MEDICINA DE FAMILIE și, în acelasi timp, a condus la redescoperirea rolului esențial al medicului de familie. Calităţile unui bun medic de familie sunt (dincolo de competenţa pur profesională, valoare a oricărei specialităţi medicale): de a explica limpede pacienţilor lucruri legate de sănătatea lor, de a-i informa în privinţa tuturor opţiunilor posibile privind prevenirea bolilor, diagnosticul şi tratamentul; de a putea fi uşor de găsit şi de abordat de către pacienţii săi; de a avea relaţii şi legături în lumea medicală şi de a avea noţiuni de legislaţie medicală
De aceea astăzi este la fel de importantă o bună alegere a medicului tău de familie, pe cât este alegerea unui medic specialist în condiții de boală. Pentru că odată ales, medicul de familie devine mentorul și strategul sănătății tale. Pe larg despre medicina de familie în emisiunea Rețeta Compensată.

Actualitate

Gala Premiilor UNITER pe scena Teatrul Național din Timișoara – MozaiQub

Cea de-a 31-a ediție a Galei UNITER are loc anul acesta la Timișoara, în 12 iunie, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Proiectul este finanțat prin Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”.
Este un eveniment de anvergură, un spectacol dinamic plin de eleganță și rafinament, cu un concept realizat de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu împreună cu scenograful Dragoș Buhagiar.
Până în 12 iunie rulează o campanie de promovare și susținere a artiștilor nominalizați.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru