Nou regulament pentru sistemul de parcare din Timișoara

Dată

În cadrul celei de a doua dezbateri online pe tema sistemului de parcare, au apărut modificări ale regulamentului inițial. Așadar, Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat faptul că, deocamdată, doar 15% dintre străzile orașului vor intra în sistemul TimPark, iar odată cu amenajarea de noi parcări, sistemul se va extinde. O altă veste bună constă în faptul că nu se vor licita locurile de parcare, așa cum se practică în alte orașe. În zona centrală, cetățenii sunt îndemnați să vină cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicletele. În centru, costul parcării va crește de o la oră la alta. În zona 0, pentru a se descuraja staționarea pentru perioade foarte lungi de timp, nu se vor mai emite abonamente. Persoanele cu dizabilități vor avea la dispoziție un abonament special, gratuit, care le oferă dreptul de staționare în toate zonele tarifate.
Cel mai scump tip de abonament va fi cel combinat, pentru zonele I, II și III, care oferă posibilitatea de a parca în întregul oraș, cu excepția zonei centrale. Un astfel de abonament ajunge până la 72 de lei pe lună. În prezent, în Timișoara sunt amenajate peste 80.000 de locuri publice de parcare și staționare.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Expoziția „Miopie istorică” la Memorialul Revoluției Timișoara – MozaiQub

Expoziția de artă contemporană ”Miopie istorică” a artistului Sever Petrovici Popescu, de la Memorialul Revoluției din Timișoara prezintă o serie de fotosculpturi, bazate pe cercetarea ...
Informații Utile

Agenda zilei, marți, 18.06.2024

Agenda zilei, marți, 18.06.2024
Emisiuni

Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” Timișoara, încheiat cu succes – MozaiQub

Cea de a X-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” Timișoara s-a încheiat cu un real succes. Ultima zi, cea de-a ...
Emisiuni

Oportunități de angajare în cadrul MAPN – QubArena

MAPN așteaptă voluntari pentru a fi încadrați și remunerați. Înscrieriele au loc până în 27 iunie la Centrul Militar Zonal Timiș.

Alte
știri