Unde pot călători românii vaccinați? – Știrile Qub

Dată

Românii imunizați pot călători fără test și fără să intre în carantină, în 12 state din Uniunea Europeană. Ei pot merge fără restricții în vacanță în Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda. De luni, 23 mai, Malta, Spania, Elveția, Suedia și Portugalia permit intrarea cu condiția prezentării unui test Covid nu mai vechi de 48 sau 72 de ore. Mai mult, Franța primește turiști din 9 iunie, iar Austria de mâine, 19 mai. România a preluat modelul european de clasificare a țărilor cu risc epidemiologic. Toți cei care vin înapoi dintr-o țară aflată pe lista roșie trebuie să aibă un test Covid negativ și să intre în carantină pentru cel puțin 10 zile. Cei care vin dintr-o țară de pe lista galbenă, trebuie să dețină, la fel, un test Covid negativ și nu vor rămâne în carantiă. În schimb, persoanele care vin dintr-o țară de pe lista verde, nu vor avea nicio restricție la sosire. România respectă recomandarea Comisiei Europene și nu primește pentru motive neesențiale cetățeni din state din afara Uniunii Europene, precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru