Unde pot călători românii vaccinați? – Știrile Qub

Dată

Românii imunizați pot călători fără test și fără să intre în carantină, în 12 state din Uniunea Europeană. Ei pot merge fără restricții în vacanță în Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda. De luni, 23 mai, Malta, Spania, Elveția, Suedia și Portugalia permit intrarea cu condiția prezentării unui test Covid nu mai vechi de 48 sau 72 de ore. Mai mult, Franța primește turiști din 9 iunie, iar Austria de mâine, 19 mai. România a preluat modelul european de clasificare a țărilor cu risc epidemiologic. Toți cei care vin înapoi dintr-o țară aflată pe lista roșie trebuie să aibă un test Covid negativ și să intre în carantină pentru cel puțin 10 zile. Cei care vin dintr-o țară de pe lista galbenă, trebuie să dețină, la fel, un test Covid negativ și nu vor rămâne în carantiă. În schimb, persoanele care vin dintr-o țară de pe lista verde, nu vor avea nicio restricție la sosire. România respectă recomandarea Comisiei Europene și nu primește pentru motive neesențiale cetățeni din state din afara Uniunii Europene, precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru