Unde pot călători românii vaccinați? – Știrile Qub

Dată

Românii imunizați pot călători fără test și fără să intre în carantină, în 12 state din Uniunea Europeană. Ei pot merge fără restricții în vacanță în Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda. De luni, 23 mai, Malta, Spania, Elveția, Suedia și Portugalia permit intrarea cu condiția prezentării unui test Covid nu mai vechi de 48 sau 72 de ore. Mai mult, Franța primește turiști din 9 iunie, iar Austria de mâine, 19 mai. România a preluat modelul european de clasificare a țărilor cu risc epidemiologic. Toți cei care vin înapoi dintr-o țară aflată pe lista roșie trebuie să aibă un test Covid negativ și să intre în carantină pentru cel puțin 10 zile. Cei care vin dintr-o țară de pe lista galbenă, trebuie să dețină, la fel, un test Covid negativ și nu vor rămâne în carantiă. În schimb, persoanele care vin dintr-o țară de pe lista verde, nu vor avea nicio restricție la sosire. România respectă recomandarea Comisiei Europene și nu primește pentru motive neesențiale cetățeni din state din afara Uniunii Europene, precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru