Supuși regulilor

Dată

Românii care vor să muncească în Marea Britanie trebuie să se supună unor reguli noi, impuse de Brexit. Cel mai greu le este muncitorilor sezonieri, obligați să aibă vize de lucru pentru o perioadă de 6 luni. Câteva mii de oameni nu au aflat acest lucru și au fost trimiși acasă de la graniță sau chiar în centre de detenție. Imediat după aterizare, autoritățile britanice verifică pașapoartele, biletele de avion, dar și ce bani au în cont migranții. Românii care muncesc în regat au cerut drept de ședere, și aproape un milion au și primit permisul. Potrivit datelor oficiale, la sfârșitul anului 2020, peste 730.00 de cetățeni au primit drept de ședere și de muncă după ieșirea din Uniunea Europeană. Paul Balla, președintele Asociației „Sprijin Pentru Diaspora Românească” spune că există posibilitatea de a activa profesional pe teritoriul Marii Britanii doar cu un pre-contract sau o promisiune încheiată cu angajatorul. Acest lucru se întâmplă pentru că după ruptura politică dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, autoritățile britanice sunt mai atente cu sistemul de beneficii sociale pentru muncitori.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru