Supuși regulilor

Dată

Românii care vor să muncească în Marea Britanie trebuie să se supună unor reguli noi, impuse de Brexit. Cel mai greu le este muncitorilor sezonieri, obligați să aibă vize de lucru pentru o perioadă de 6 luni. Câteva mii de oameni nu au aflat acest lucru și au fost trimiși acasă de la graniță sau chiar în centre de detenție. Imediat după aterizare, autoritățile britanice verifică pașapoartele, biletele de avion, dar și ce bani au în cont migranții. Românii care muncesc în regat au cerut drept de ședere, și aproape un milion au și primit permisul. Potrivit datelor oficiale, la sfârșitul anului 2020, peste 730.00 de cetățeni au primit drept de ședere și de muncă după ieșirea din Uniunea Europeană. Paul Balla, președintele Asociației „Sprijin Pentru Diaspora Românească” spune că există posibilitatea de a activa profesional pe teritoriul Marii Britanii doar cu un pre-contract sau o promisiune încheiată cu angajatorul. Acest lucru se întâmplă pentru că după ruptura politică dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, autoritățile britanice sunt mai atente cu sistemul de beneficii sociale pentru muncitori.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru