Supuși regulilor

Dată

Românii care vor să muncească în Marea Britanie trebuie să se supună unor reguli noi, impuse de Brexit. Cel mai greu le este muncitorilor sezonieri, obligați să aibă vize de lucru pentru o perioadă de 6 luni. Câteva mii de oameni nu au aflat acest lucru și au fost trimiși acasă de la graniță sau chiar în centre de detenție. Imediat după aterizare, autoritățile britanice verifică pașapoartele, biletele de avion, dar și ce bani au în cont migranții. Românii care muncesc în regat au cerut drept de ședere, și aproape un milion au și primit permisul. Potrivit datelor oficiale, la sfârșitul anului 2020, peste 730.00 de cetățeni au primit drept de ședere și de muncă după ieșirea din Uniunea Europeană. Paul Balla, președintele Asociației „Sprijin Pentru Diaspora Românească” spune că există posibilitatea de a activa profesional pe teritoriul Marii Britanii doar cu un pre-contract sau o promisiune încheiată cu angajatorul. Acest lucru se întâmplă pentru că după ruptura politică dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, autoritățile britanice sunt mai atente cu sistemul de beneficii sociale pentru muncitori.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru