Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Dată

Bulgaria, Norvegia, Lituania şi Slovenia au intra în zona roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, conform hotărârii aprobate în şedinţa de joi a Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
În urma scăderii incidenţei, Portugalia, Tunisia, Monaco şi Islanda au intrat în zona portocalie, alături de Germania, Croaţia şi Letonia.
Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras sunt ţările care au intrat în zona verde, având o rată a incidenţei mai mică sau egală cu 1,5.
Cei care vin în România dintr-un stat inclus pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, în timp ce persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină numai dacă sunt vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.
Scutiţi de regula carantinării sunt doar copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă prezintă un test COVID negativ.

sursă foto: replicahd.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru