Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Dată

Bulgaria, Norvegia, Lituania şi Slovenia au intra în zona roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, conform hotărârii aprobate în şedinţa de joi a Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
În urma scăderii incidenţei, Portugalia, Tunisia, Monaco şi Islanda au intrat în zona portocalie, alături de Germania, Croaţia şi Letonia.
Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras sunt ţările care au intrat în zona verde, având o rată a incidenţei mai mică sau egală cu 1,5.
Cei care vin în România dintr-un stat inclus pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, în timp ce persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină numai dacă sunt vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.
Scutiţi de regula carantinării sunt doar copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă prezintă un test COVID negativ.

sursă foto: replicahd.ro

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Agenda zilei, luni, 20.05.2024

Agenda zilei, luni, 20.05.2024
Emisiuni

Tranzy, aplicația prin care timișorenii pot urmări în timp real mijloacele de transport în comun – VOX

Călătorii care circulă cu mijloacele de transport în comun din Timișoara au la dispoziție o nouă aplicație mobilă. Platforma tranzi.ai a fost pusă gratuit la ...
Emisiuni

Petrecere pe vapor pe Bega cu anonimTM și britanicii DJ Suv și K-JAH – Povești cu Cântec

Timișoara a fost gazda unei petreceri inedite desfășurate pe vaporul Pelican pe Bega, evenimentul pus la cale de către brandul de petrecri anonimTM având oaspeți ...
Informații Utile

Agenda zilei, vineri, 17 mai 2024

Agenda zilei, vineri, 17 mai 2024

Alte
știri