Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Dată

Bulgaria, Norvegia, Lituania şi Slovenia au intra în zona roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, conform hotărârii aprobate în şedinţa de joi a Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
În urma scăderii incidenţei, Portugalia, Tunisia, Monaco şi Islanda au intrat în zona portocalie, alături de Germania, Croaţia şi Letonia.
Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras sunt ţările care au intrat în zona verde, având o rată a incidenţei mai mică sau egală cu 1,5.
Cei care vin în România dintr-un stat inclus pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, în timp ce persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină numai dacă sunt vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.
Scutiţi de regula carantinării sunt doar copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă prezintă un test COVID negativ.

sursă foto: replicahd.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru