Italia introduce noi restricții pentru nevaccinați

Dată

Italia a înăsprit restricţiile impuse persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19, limitându-le accesul la o serie de servicii şi făcând vaccinarea obligatorie pentru categorii mai largi de lucrători în sectorul public. Potrivit măsurilor care vor intra în vigoare în 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor putea să intre în cinematografe, restaurante şi la evenimente sportive. Măsurile au fost luate în condiţiile în care majoritatea ţărilor europene sporesc restricţiile pentru a ţine sub control un nou val al epidemiei.
Noile reguli, anunţate extind şi vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, la întreg personalul şcolilor, poliţişti şi militari, din 15 decembrie.
Mai mult, guvernul a decis să facă certificatrul verde obligatoriu pentru transportul în comun. Acest lucru va fi dificil de aplicat, având în vedere aglomeraţia din autobuze şi metrouri la orele de vârf.
Pentru accesul la transportul public, certificatul verde va fi disponibil pentru cei cu test negativ, nu doar pentru cei vaccinaţi. Numărul de infecţii zilnice în Italia se ridică la aproximativ 10.000 în prezent, cu aproximativ 80 de decese pe zi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce – VOX

Șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului nu vor mai putea conduce o perioadă de până la 10 ani, conform unui proiect de lege depus de parlamentarul Robert Cazanciuc.

Actualitate

Peste 4.000 permise de ședere, emise în județul Timiș – VOX

Aproximativ 4000 permise de ședere pentru diferite scopuri și peste 1200 de avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Timiș în primele opt luni ale acestui an.

Actualitate

Produsele cosmetice – benefice sau nocive? – MozaiQub

În ziua de astăzi, machiajul este un element esențial în completarea ținutei de zi cu zi, fie că vorbim doar despre folosirea unui ruj discret, a unui rimel, până la nelipsita cremă de față sau deodorant sau parfum, însă multitudinea de produse disponibile de pe piață, poate îngreuna alegerile atunci când vine vorba despre alegerea unui produs în defavoarea altuia.

Actualitate

De vorbă cu Radu Almășan – Povești cu cântec

Pentru melomanii pasionați de muzica autohtonă, numele lui Radu Almășan este bine-cunoscut.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru