Certificatul verde devine obligatoriu în Italia

Dată

Italia introduce de astăzi, 15 octombrie, certificatul digital Covid obligatoriu la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat. Deși peste 80% din populația ţării este vaccinată complet și 85% cel puțin cu prima doză, se anunţă proteste ale salariaților care nu sunt de acord cu această măsură. La Trieste a fost anunţată deja blocarea pe timp nedeterminat a portului. Vaccinarea devenise deja obligatorie pentru personalul medical şi certificatul sanitar pentru personalul didactic.
O problemă fără soluţie pe moment este cea a şoferilor de TIR-uri, care vin din ţările de est, inclusiv din România şi care nu deţin certificatul Covid, precum şi celor care s-au vaccinat cu Sputnik, nerecunoscut de autorităţile europene şi italiene. Angajaţii care nu se conformează acestei reguli riscă suspendarea salariului şi o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără prețiosul document. Ei nu pot invoca telemunca pentru a se sustrage, în timp ce angajatorii care nu fac controale riscă şi ei amenzi. Aproximativ 250.000 din cei peste 3 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi, în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaților urcă la aproximativ 2 milioane din totalul celor 14 milioane de angajaţi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru