Certificatul verde devine obligatoriu în Italia

Dată

Italia introduce de astăzi, 15 octombrie, certificatul digital Covid obligatoriu la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat. Deși peste 80% din populația ţării este vaccinată complet și 85% cel puțin cu prima doză, se anunţă proteste ale salariaților care nu sunt de acord cu această măsură. La Trieste a fost anunţată deja blocarea pe timp nedeterminat a portului. Vaccinarea devenise deja obligatorie pentru personalul medical şi certificatul sanitar pentru personalul didactic.
O problemă fără soluţie pe moment este cea a şoferilor de TIR-uri, care vin din ţările de est, inclusiv din România şi care nu deţin certificatul Covid, precum şi celor care s-au vaccinat cu Sputnik, nerecunoscut de autorităţile europene şi italiene. Angajaţii care nu se conformează acestei reguli riscă suspendarea salariului şi o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără prețiosul document. Ei nu pot invoca telemunca pentru a se sustrage, în timp ce angajatorii care nu fac controale riscă şi ei amenzi. Aproximativ 250.000 din cei peste 3 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi, în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaților urcă la aproximativ 2 milioane din totalul celor 14 milioane de angajaţi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru