Certificatul verde devine obligatoriu în Italia

Dată

Italia introduce de astăzi, 15 octombrie, certificatul digital Covid obligatoriu la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat. Deși peste 80% din populația ţării este vaccinată complet și 85% cel puțin cu prima doză, se anunţă proteste ale salariaților care nu sunt de acord cu această măsură. La Trieste a fost anunţată deja blocarea pe timp nedeterminat a portului. Vaccinarea devenise deja obligatorie pentru personalul medical şi certificatul sanitar pentru personalul didactic.
O problemă fără soluţie pe moment este cea a şoferilor de TIR-uri, care vin din ţările de est, inclusiv din România şi care nu deţin certificatul Covid, precum şi celor care s-au vaccinat cu Sputnik, nerecunoscut de autorităţile europene şi italiene. Angajaţii care nu se conformează acestei reguli riscă suspendarea salariului şi o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără prețiosul document. Ei nu pot invoca telemunca pentru a se sustrage, în timp ce angajatorii care nu fac controale riscă şi ei amenzi. Aproximativ 250.000 din cei peste 3 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi, în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaților urcă la aproximativ 2 milioane din totalul celor 14 milioane de angajaţi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru