Ziua porţilor deschise la Sarmizegetusa Regia

Dată

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, își deschide porțile, vineri, 10 septembrie, pentru vizitatori.
Evenimentul va avea loc între orele 10:00 şi 18:00, iar cei care vor trece pragul cetăţii vor avea parte de ghidaje de specialitate realizate de arheologi şi specialişti în istorie, precum şi prilejul de a vedea rezultatele săpăturilor arheologice efectuate în acest an. De asemenea, membrii Fundaţiei Mihai Eminescu Trust din Sighişoara, pregătesc şi numeroase activităţi interactive dedicate copiilor.
Cercetările arheologice din 2021 au vizat drumul pavat cu lespezi de calcar, care făcea legătura între fortificaţie şi zona sacră, însă săpăturile au dus şi la descoperirea unui nou edificiu de cult.
Campania arheologică a fost finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai şi Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Județean Mureş dar şi Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Reabilitarea școlilor, o necesitate – MozaiQub

Aproximativ 15% dintre școlile din România funcționează în două schimburi, iar un procent mic chiar în trei schimburi, și peste 90% dintre ele necesită renovare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Actualitate

Restricții eliminate la Aeroportul Internaţional Timișoara – VOX

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a anunţat că se ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Actualitate

Cine beneficiază de pachete cu alimente? – VOX

Primăria Timișoara anunță că din această lună se distribuie din nou pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Actualitate

Lipsa locuințelor, o problemă majoră – MozaiQub

Tinerețea este o etapă în care se câștigă statutul de adult, statut echivalent cu ideea de încadrare profesională și cu cea de întemeiere a propriei familii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru