Ziua porţilor deschise la Sarmizegetusa Regia

Dată

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, își deschide porțile, vineri, 10 septembrie, pentru vizitatori.
Evenimentul va avea loc între orele 10:00 şi 18:00, iar cei care vor trece pragul cetăţii vor avea parte de ghidaje de specialitate realizate de arheologi şi specialişti în istorie, precum şi prilejul de a vedea rezultatele săpăturilor arheologice efectuate în acest an. De asemenea, membrii Fundaţiei Mihai Eminescu Trust din Sighişoara, pregătesc şi numeroase activităţi interactive dedicate copiilor.
Cercetările arheologice din 2021 au vizat drumul pavat cu lespezi de calcar, care făcea legătura între fortificaţie şi zona sacră, însă săpăturile au dus şi la descoperirea unui nou edificiu de cult.
Campania arheologică a fost finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai şi Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Județean Mureş dar şi Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru