Ziua porţilor deschise la Sarmizegetusa Regia

Dată

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, își deschide porțile, vineri, 10 septembrie, pentru vizitatori.
Evenimentul va avea loc între orele 10:00 şi 18:00, iar cei care vor trece pragul cetăţii vor avea parte de ghidaje de specialitate realizate de arheologi şi specialişti în istorie, precum şi prilejul de a vedea rezultatele săpăturilor arheologice efectuate în acest an. De asemenea, membrii Fundaţiei Mihai Eminescu Trust din Sighişoara, pregătesc şi numeroase activităţi interactive dedicate copiilor.
Cercetările arheologice din 2021 au vizat drumul pavat cu lespezi de calcar, care făcea legătura între fortificaţie şi zona sacră, însă săpăturile au dus şi la descoperirea unui nou edificiu de cult.
Campania arheologică a fost finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai şi Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Județean Mureş dar şi Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru