Ziua porţilor deschise la Sarmizegetusa Regia

Dată

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, își deschide porțile, vineri, 10 septembrie, pentru vizitatori.
Evenimentul va avea loc între orele 10:00 şi 18:00, iar cei care vor trece pragul cetăţii vor avea parte de ghidaje de specialitate realizate de arheologi şi specialişti în istorie, precum şi prilejul de a vedea rezultatele săpăturilor arheologice efectuate în acest an. De asemenea, membrii Fundaţiei Mihai Eminescu Trust din Sighişoara, pregătesc şi numeroase activităţi interactive dedicate copiilor.
Cercetările arheologice din 2021 au vizat drumul pavat cu lespezi de calcar, care făcea legătura între fortificaţie şi zona sacră, însă săpăturile au dus şi la descoperirea unui nou edificiu de cult.
Campania arheologică a fost finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai şi Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Județean Mureş dar şi Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru