Ziua mondială împotriva traficului de persoane

Dată

În fiecare an, în data de 30 iulie este marcată Ziua mondială împotriva traficului de persoane. Scopul acestei zile este de a spori gradul de conştientizare a situaţiei victimelor şi de a promova protecţia drepturilor lor. Traficul de persoane reprezintă o infracţiune prin care sunt exploataţi copii, femei şi bărbaţi în diferite scopuri, inclusiv muncă forţată şi prostituție.
În 2010, Adunarea Generală a ONU a adoptat Planul Global de acţiune pentru combatere a acestui flagel, îndemnând guvernele din întreaga lume să adopte măsuri coerente şi coordonate. Planul prevede integrarea luptei împotriva traficului de fiinţe umane în programele mari ale ONU, pentru a stimula dezvoltarea şi consolidarea securităţii în întreaga lume.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Cultură & Culte & Educație

Încă o săptămână de școală, deși rata de infectare a trecut de 7

Astăzi, în Timișoara, rata de infectare este de 7,15 cazuri la mia de locuitori. Cu toate acestea, toți elevii merg fizic la cur

Sănătate & Sport

Noi restricții aprobate de CJSU Timiș

Începând de astăzi, 28 septembrie, se aplică noi restricții. Comitetul Județean pentru Situații de urgență a aprobat hotărârea în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.

Cultură & Culte & Educație

Începe noul an universitar la „Vasile Goldiș” Arad

Deschiderea anului universitar 2021-2022 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”din Arad va avea loc joi, 30 septembrie.

Statistică

Dependenți de alimentele din import

România aduce din afară tot mai multe alimente. Importurile de produse agroalimentare au urcat la aproape 5 miliarde euro în prima jumătate a anului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru