Ziua mondială a siguranței alimentare

Dată

Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este “Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Românii pot plăti legal personalul pentru activităţile casnice – VOX

Românii vor putea angaja și plăti legal persoane care să se ocupe de treburile casnice, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Muncii. În plus, prestatorii ...
Emisiuni

MAI scoate la concurs peste 2.800 locuri la admiterea în şcolile postliceale – VOX

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că au început înscrierile pentru participarea la concursurile de admitere pentru cele 2.880 de locuri din şcolile postliceale care pregătesc poliţişti, ...
Emisiuni

Scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat noua carte, la Timișoara – MozaiQub

Scriitorul Răsvan Popescu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, şi-a lansat, cea mai nouă carte, Volumul "Omul orchestră. Un jurnal altfel", la Librăria Cartea de ...
Emisiuni

Goana după iluzii – Rețeta Compensată

Drogurile sunt prezente, din păcate, tot mai frecvent în școli, iar numărul tinerilor care apelează la substanțe interzise este în continuă creștere. Vânzarea de droguri ...

Alte
știri