Ziua mondială a siguranței alimentare

Dată

Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

DISTRIBUIE

Expoziția Traian Vuia

Gala Poveste FOLK

Centrul Medical Sanofam

Actualitate

Sediu nou pentru serviciul de evidența populației din Severin – VoxQub

Serviciile de evidență a populației și asistență socială din Drobeta‑Turnu Severin se mută într-un nou sediu, pe strada Decebal nr. 40, pentru a fluidiza activitatea și ...
Actualitate

România primește undă verde pentru revizuirea PNRR – VoxQub

România a obținut aprobarea oficială a Comisiei Europene pentru revizuirea Planului Național de Redresare și Reziliență, după mai bine de un an de negocieri și ...
Actualitate

Casieria Primăriei Hunedoara va fi închisă două zile – VoxQub

Contribuabilii din Hunedoara trebuie să știe că pe 17 și 18 noiembrie încasările de taxe și impozite nu vor fi posibile la casieria din fosta ...
Actualitate

Diabetul în toate etapele vieții – VoxQub

În fiecare an, pe 14 noiembrie, lumea marchează Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat, un moment de reflecție asupra unei boli care afectează milioane ...

Alte
știri