Ziua mondială a siguranței alimentare

Dată

Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Actualitate

Provocările și speranțele din Penitenciarul Timișoara – MozaiQub

La Penitenciarul Timișoara, porțile s-au deschis nu doar fizic, ci și simbolic. Cu ocazia evenimentului „Ziua Porților Deschise”, am trecut dincolo de gratii, pentru a ...
Actualitate

Plăți întârziate la medicamente compensate afectează farmaciile – VoxQub

Farmaciile din România se confruntă cu întârzieri de până la 90 de zile în plata medicamentelor compensate și gratuite de către Casele de Asigurări de ...
Actualitate

Fermierii, afectați de noile măsuri fiscale – VoxQub

Guvernul a anunțat o serie de măsuri fiscale ce vor intra în vigoare de la 1 august și care vor afecta direct fermierii. TVA-ul pentru ...
Actualitate

207 locuri în învățământul dual și profesional din Caraș-Severin – VoxQub

Elevii care vor să învețe o meserie și să se pregătească pentru un loc de muncă imediat după școală au la dispoziție 207 locuri în ...

Alte
știri