Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
Provocările și speranțele din Penitenciarul Timișoara – MozaiQub
iulie 3, 2025
La Penitenciarul Timișoara, porțile s-au deschis nu doar fizic, ci și simbolic. Cu ocazia evenimentului „Ziua Porților Deschise”, am trecut dincolo de gratii, pentru a ...
Plăți întârziate la medicamente compensate afectează farmaciile – VoxQub
iulie 3, 2025
Farmaciile din România se confruntă cu întârzieri de până la 90 de zile în plata medicamentelor compensate și gratuite de către Casele de Asigurări de ...
Fermierii, afectați de noile măsuri fiscale – VoxQub
iulie 3, 2025
Guvernul a anunțat o serie de măsuri fiscale ce vor intra în vigoare de la 1 august și care vor afecta direct fermierii. TVA-ul pentru ...
207 locuri în învățământul dual și profesional din Caraș-Severin – VoxQub
iulie 3, 2025
Elevii care vor să învețe o meserie și să se pregătească pentru un loc de muncă imediat după școală au la dispoziție 207 locuri în ...