Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.
Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
De ce și cum spiritul Revoluției a căzut în derizoriu? – QubArena
decembrie 16, 2025
Evenimentele din decembrie 1989 aparțin istoriei recente a României, iar adevărul despre ele trebuie stabilit cu rigoare de istorici, prin acces deplin la arhive, documente ...
36 de ani: evoluție, involuție…revoluție! – Drept la Tîntă
decembrie 16, 2025
S-au întâmplat foarte multe între timp, s-a scris mai multă istorie decât ne dăm seama... Îmi stăruie, totuși, senzația de RECENT. Parcă aud încă, strigându-se ...
Gastronomia, un ambasador important – QubArena
decembrie 16, 2025
Păstrarea tradiției nu este doar un act de memorie, ci o responsabilitate față de viitor. Tradițiile dau identitate comunităților și creează legături între generații, iar ...
RCA devine obligatoriu pentru trotinete și biciclete electrice – VoxQub
decembrie 16, 2025
Legea care obligă încheierea asigurării de răspundere civilă pentru trotinetele și bicicletele electrice a intrat în vigoare. Măsura vizează protejarea persoanelor afectate în cazul accidentelor ...



