Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.
Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
Producătorul de căldură al Craiovei a cerut intrarea în insolvență – VoxQub
decembrie 15, 2025
Societatea care asigură încălzirea centralizată și apa caldă pentru zeci de mii de locuințe din Craiova a cerut intrarea în insolvență, după acumularea unor datorii ...
Caransebeșul scapă de deșeurile voluminoase înainte de sărbători – VoxQub
decembrie 15, 2025
La Caransebeș a început o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, o acțiune care vine într-un moment potrivit, când multe gospodării fac curățenie ...
Mai mulți salvatori montani în Rânca, de sărbători – VoxQub
decembrie 15, 2025
Stațiunea Rânca intră în perioada aglomerată a sezonului de iarnă, iar echipele de salvare montană vor fi suplimentate pentru a face față numărului tot mai ...



