Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
Cetatea Severinului, străjerul de pe malul Dunării – MozaiQub
septembrie 17, 2025
Cetatea Severinului este o fortificație medievală ridicată pe ruine romane, în orașul Drobeta-Turnu Severin. Construită în secolul al XIII-lea, a avut un rol strategic în ...
Grecia introduce reguli stricte în trafic și amenzi mari pentru șoferi – VoxQub
septembrie 17, 2025
Grecia a adoptat un nou Cod Rutier, care impune sancțiuni mult mai dure pentru încălcările grave ale regulilor de circulație. Noile norme vizează reducerea accidentelor ...
ADR Vest lansează sesiuni de informare pentru firmele din Hunedoara – VoxQub
septembrie 17, 2025
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest organizează, în această lună, două sesiuni de informare dedicate antreprenorilor și organizațiilor din județul Hunedoara care vor să acceseze fonduri ...