Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.
Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
,,Viitor sub stele” pentru copiii din Pișchia – MozaiQub
decembrie 4, 2025
La Pischia, viitorul copiilor începe să se schimbe cu adevărat. După gala caritabilă „Viitor sub stele”, comunitatea, voluntarii și oamenii de bine au reușit să ...
Amenzi și închisoare pentru folosirea ilegală a artificiilor – VoxQub
decembrie 4, 2025
Autoritățile avertizează că folosirea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice poate atrage amenzi între 3.000 și 6.000 de lei sau chiar închisoare.
Șase noi spații de servicii pe autostrăzi, scoase la licitație – VoxQub
decembrie 4, 2025
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat lansarea licitației pentru construirea a șase noi spații de servicii pe autostrăzile din România.
Doljul intră în iarnă cu stocurile pregătite – VoxQub
decembrie 4, 2025
Autoritățile din Dolj spun că județul este pregătit pentru primele episoade de iarnă, după verificările făcute pe teren înainte de instalarea vremii reci.



