Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
Despre oameni, cărți și cultură – QubArena
septembrie 16, 2025
Despre oameni implicați și despre oamenii care susțin cultura. Despre oameni cărora le pasă, vorbesc în această seară la QubArena Beatrice Căițanu, jurnalist și manager ...
Apel urgent pentru donatori cu grupa 0 Rh negativ la Timișoara – VoxQub
septembrie 16, 2025
Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara face un apel către persoanele cu grupa sanguină 0 Rh negativ să se prezinte pentru donare, în condițiile în care ...
Listele cu burse de merit pentru elevi trebuie depuse până pe 2 octombrie – VoxQub
septembrie 16, 2025
Până pe 2 octombrie, profesorii diriginți trebuie să întocmească și să depună listele cu elevii care primesc burse de merit pentru anul școlar 2025-2026.
Cădițele termale din Herculane intră în reparații și reamenajare – VoxQub
septembrie 16, 2025
Cădițele cu apă termală din centrul istoric al stațiunii Băile Herculane au intrat în această lună într-un amplu proces de reparații și reamenajare peisagistică.