Ziua mondială a siguranței alimentare

Dată

Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Emisiuni

Despre oameni, cărți și cultură – QubArena

Despre oameni implicați și despre oamenii care susțin cultura. Despre oameni cărora le pasă, vorbesc în această seară la QubArena Beatrice Căițanu, jurnalist și manager ...
Actualitate

Apel urgent pentru donatori cu grupa 0 Rh negativ la Timișoara – VoxQub

Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara face un apel către persoanele cu grupa sanguină 0 Rh negativ să se prezinte pentru donare, în condițiile în care ...
Actualitate

Listele cu burse de merit pentru elevi trebuie depuse până pe 2 octombrie – VoxQub

Până pe 2 octombrie, profesorii diriginți trebuie să întocmească și să depună listele cu elevii care primesc burse de merit pentru anul școlar 2025-2026.
Actualitate

Cădițele termale din Herculane intră în reparații și reamenajare – VoxQub

Cădițele cu apă termală din centrul istoric al stațiunii Băile Herculane au intrat în această lună într-un amplu proces de reparații și reamenajare peisagistică.

Alte
știri