Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
Călătoria cunoașterii rătăcită între paginile manualelor – MozaiQub
mai 7, 2025
Manualele școlare din România reprezintă un obstacol major în educație din cauza structurii haotice și a formulărilor ambigue. În loc să ajute elevii să înțeleagă ...
Mocănița din Vâlcea ar putea deveni traseu turistic – VoxQub
mai 7, 2025
O fostă cale ferată industrială din Vâlcea, pe care circula mocănița ce transporta calcar între Costești și Râmnicu Vâlcea, ar putea fi transformată într-o atracție ...
Se pregătește documentația pentru noua centură a Aradului – VoxQub
mai 7, 2025
A fost semnat parteneriatul pentru realizarea centurii de Nord-Est a municipiului Arad, între administrația județeană și compania de drumuri.
Militarii nu primesc compensații pentru case construite – VoxQub
mai 7, 2025
Cadrele militare care obțin un credit ipotecar pentru a construi o locuință nu pot beneficia de compensația lunară pentru chirie, potrivit unei decizii a Înaltei ...