Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.
Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
QubTV – 6 ani cu oameni, idei și respect pentru comunitate – QubArena
noiembrie 24, 2025
De ce este nevoie de jurnalism profesionist și de ce este nevoie ca acesta să se reîntoarcă spre oameni, spre comunități și spre interesele și ...
Tinerii descoperă televiziunea la QubTV – MozaiQub
noiembrie 21, 2025
Cu ocazia celor șase ani de la lansarea QubTv, elevii au pășit în platoul televiziunii și au descoperit ce se întâmplă dincolo de camere și ...
Hunedoara: Liceul „Traian Lalescu” se pregătește pentru un nou început – VoxQub
noiembrie 21, 2025
Elevii Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara vor învăța în curând într-o clădire modernizată. Primăria a demarat lucrările de reabilitare, finanțate prin fonduri ...



