Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
Protest al angajaților ABA Jiu și SGA Dolj față de tăierile salariale – VoxQub
iulie 2, 2025
Angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu și Serviciului de Gospodărire a Apelor Dolj au protestat împotriva reducerii sporurilor pentru condiții vătămătoare și complexitatea muncii, care ...
Master în asistență socială militară la UVT – VoxQub
iulie 2, 2025
Universitatea de Vest din Timișoara lansează un program masteral unic în România, dedicat asistenței sociale militare. Programul va forma specialiști capabili să ofere consiliere și ...
95 de hectare afectate de incendii în județul Arad – VoxQub
iulie 2, 2025
Pompierii din județul Arad au intervenit pentru stingerea a 46 de incendii de vegetație uscată și culturi agricole, care au distrus aproximativ 95 de hectare, ...
Dezinteres în Caraș-Severin pentru cadastrarea gratuită – VoxQub
iulie 2, 2025
Implementarea programului național de cadastrare gratuită în Caraș-Severin este întârziată din cauza lipsei de implicare atât a proprietarilor, cât și a autorităților locale. Măsurătorile cadastrale ...