Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.
Ziua mondială a siguranței alimentare
Dată
DISTRIBUIE
Ce se ascunde în spatele ușilor centrului din Lenauheim – MozaiQub
decembrie 11, 2025
Centrul de îngrijire din Lenauheim și spațiul improvizat din Cenad au intrat în atenția autorităților după ce controale recente au scos la iveală nereguli grave ...
Ministerul Sănătății actualizează recomandările nutriționale – VoxQub
decembrie 11, 2025
Ministerul Sănătății a actualizat regulile privind alimentația copiilor, stabilind că vârsta 1–3 ani este critică pentru formarea unor obiceiuri sănătoase.
Legea „Nordis” intră în vigoare – VoxQub
decembrie 11, 2025
Legea „Nordis”, care reglementează vânzarea locuințelor aflate în construcție, a intrat în vigoare.
Primăria Timișoara, contract controversat pentru imprimante – VoxQub
decembrie 11, 2025
Primăria Timișoara a plătit peste 2,4 milioane de lei pentru închirierea unor imprimante, în urma unei proceduri criticate de auditorii Camerei de Conturi Timiș.



