Ziua mondială a siguranței alimentare

Dată

Ziua mondială a siguranţei alimentare este marcată anual în 7 iunie pentru a atrage atenţia, a inspira acţiuni şi a ajuta la prevenirea, detectarea şi gestionarea riscurilor alimentare. Tema din acest an este „Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”. În anul 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat o decizie referitoare la consolidarea eforturilor cu privire la siguranţa alimentelor pentru a reduce povara bolilor de origine alimentară. Păstrarea alimentelor în siguranţă este un proces complex care începe la fermă şi se încheie cu consumatorul. Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global.

DISTRIBUIE

Expoziția Traian Vuia

Gala Poveste FOLK

Centrul Medical Sanofam

Actualitate

Agenda zilei, 18.11.2025

Agenda zilei, 18.11.2025
Emisiuni

Respectul la români – de la informare la dezinformare – QubArena

Dispariția respectului față de adevăr are consecințe grave pentru toți mai devreme sau mai târziu. În ediția de astăzi a emisiunii QubArena vorbesc despre informare ...
Actualitate

Gusturi vechi și povești noi în Banat – MozaiQub

Proiectul „Sarmale, oale și taclale” readuce în prim-plan tradițiile culinare din Banat, combinând poveștile din bucătăriile de acasă cu reinterpretări moderne ale rețetelor clasice. La ...
Actualitate

Platforma REGES-ONLINE avansează lent în Timiș – VoxQub

Trecerea angajatorilor din Timiș la platforma digitală REGES-ONLINE înaintează greu, deși sistemul va deveni obligatoriu până la finalul anului 2025.

Alte
știri