În fiecare an, în 25 noiembrie, este marcată Ziua internaţională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. În anul 2021, tema zilei este „Lumea portocalie: Opriți violența împotriva femeilor acum!”. Portocaliul este culoarea care reprezintă un viitor mai luminos, fără violență împotriva femeilor și fetelor.”
1 din 3 femei a fost abuzată de-a lungul vieții. În vremuri de criză, numărul crește, așa cum se întâmplă şi în timpul pandemiei de Covid-19 și a crizelor umanitare recente, a conflictelor și a dezastrelor climatice. Un nou raport al Organizației Națiunilor Unite, bazat pe date din 13 țări, arată că 2 din 3 femei au raportat că ele sau o femeie pe care o cunosc au suferit o formă de violență și au șanse mai mari de a se confrunta cu insecuritatea alimentară. Doar 1 din 10 femei a spus că va merge la poliție pentru a cere ajutor.
Declarația privind eliminarea violenței împotriva femeilor, emisă de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 1993, definește violența împotriva femeilor ca orice act de violență bazată pe gen care are ca rezultat sau poate avea ca rezultat, fizic, sexual sau vătămarea sau suferința psihologică a femeilor, inclusiv amenințările, constrângerea sau privarea de libertate, indiferent dacă au loc în viața publică sau privată.

Ziua internaţională de eliminarea violenţei împotriva femeilor
Dată
- 25.11.21
DISTRIBUIE
Facebook
WhatsApp
Linkedin
Twitter
Pinterest
Reddit
Telegram
Genetica medicală și bolile rare – Rețeta Compensată
februarie 1, 2023
Așa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor.
Rețelele sociale și stima de sine – MozaiQub
februarie 1, 2023
Tehnologie Viteză. Rețele de socializare. Toate acestea sunt interconectate, iar tranziția între viața reală și socializarea virtuală s-a făcut într-un ritm accelerat.
Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena
ianuarie 31, 2023
IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.
Istoria capitalelor culturale – MozaiQub
ianuarie 31, 2023
Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.
Alte
știri
Abonează-te la newsletter-ul nostru
contact
- Strada 1 Decembrie nr.36, Timișoara
- +40 723 275 354
- qubtvt@qubtv.ro
- contact@qubtv.ro