Ziua europeană a informării despre antibiotice

Dată

Ziua europeană a informării despre antibiotice este marcată, anual, în 18 noiembrie şi se desfăşoară sub coordonarea Centrului European pentru Controlul Bolilor. Manifestarea se axează pe problema rezistenţei la antimicrobiene, un inamic al sănătăţii publice mondiale, în prezent.
În fiecare an, 33.000 de persoane mor din cauza unor infecţii cauzate de bacterii rezistente la antibiotice.
În 2021, această zi este marcată printr-un eveniment digital, o campanie şi activităţi în social media, până în 24 noiembrie. În condiţiile determinate de pandemia de Covid-19, se impune ca această problemă să ajungă în atenţia întregii populaţii la nivel mondial, pentru a putea menţine eficienţa medicamentelor în tratarea diverselor boli.
Înainte de descoperirea antibioticelor, mii de oameni mureau din cauza bolilor provocate de bacterii, cum ar fi pneumonia sau infecţiile în urma unei intervenţii chirurgicale. La numai 70 de ani de la introducerea antibioticelor, societatea, la nivel mondial, se confruntă cu posibilitatea unui viitor fără medicamente eficiente pentru tratarea infecţiilor bacteriene.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru