Timișoara în sărbătoare

Dată

Ziua orașului Timișoara este sărbătorită în fiecare an în 3 august. În această zi, în anul 1919, trupele române au intrat în Timişoara, iar Banatul a fost anexat României. În 1999, această zi a fost desemnată prin Hotărâre a Consiliului local ca fiind ziua orașului. Orașul Timișoara este unul dintre cele mai importante centre culturale, universitare și economice din țară, cu o populație de peste 300.000 de locuitori. În acest an, ziua orașului a ajuns la ediția cu numărul XXI și va fi celebrată pe parcursul a trei zile, atât în zona centrală, cât și în mai multe cartiere. Evenimentele de zilele orașului vor începe de duminică, 1 august, cu concert pop-rock „Timișoreni on stage”, susținut de trupele Cargo, TM Groove și Beck Corlan. Timișorenii vor mai avea parte de ateliere de creație, tururi ghidate, materiale educative pentru copii și spectacole. Bugetul pe care Primăria Timișoara l-a acordat pentru organizarea acestui eveniment este de peste 92.000 de euro.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Actualitate

1 Decembrie – Ziua Națională a României

Ziua Națională a României este marcată an de an în 1 Decembrie, iar această dată stabilită printr-o lege promulgată în 1990 amintește un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România în 1918.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru