Timișoara în sărbătoare

Dată

Ziua orașului Timișoara este sărbătorită în fiecare an în 3 august. În această zi, în anul 1919, trupele române au intrat în Timişoara, iar Banatul a fost anexat României. În 1999, această zi a fost desemnată prin Hotărâre a Consiliului local ca fiind ziua orașului. Orașul Timișoara este unul dintre cele mai importante centre culturale, universitare și economice din țară, cu o populație de peste 300.000 de locuitori. În acest an, ziua orașului a ajuns la ediția cu numărul XXI și va fi celebrată pe parcursul a trei zile, atât în zona centrală, cât și în mai multe cartiere. Evenimentele de zilele orașului vor începe de duminică, 1 august, cu concert pop-rock „Timișoreni on stage”, susținut de trupele Cargo, TM Groove și Beck Corlan. Timișorenii vor mai avea parte de ateliere de creație, tururi ghidate, materiale educative pentru copii și spectacole. Bugetul pe care Primăria Timișoara l-a acordat pentru organizarea acestui eveniment este de peste 92.000 de euro.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru