Tabără de creație la Runcu

Dată

Studenții de la Universitatea din Craiova vor participa la Tabăra de creație ”Iosif Keber – contexte literare și artistice contemporane” de la Runcu în perioada 27 – 31 iulie. Obiectivele acestei tabere sunt promovarea patrimoniului cultural gorjean, realizarea unui album de prezentare a moștenirii artistice a lui Iosif Keber și a Filialei de Artă a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, precum și promovarea tinerilor creatori din domeniul literaturii și artelor plastice. Participanții, studenți în anul II la Universitatea din Craiova, Facultatea de Teologie Ortodoxă, domeniile ”Artă plastică” și ”Artă sacră”, și la Facultatea de Litere vor fi îndrumați în tabără de către conferențiarul universitar doctor, Vasile Fuiorea și de lectorul universitar doctor, Petrișor Militaru.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru