Salariații din învățământ anunță proteste

Dată

Principalele trei federații sindicale din învăţământ ameninţă că de luni, 20 decembrie, vor protesta în fața Guvernului şi prefecturilor, dacă salariile profesorilor vor fi îngheţate, aşa cum prevede proiectul de ordonanţă al Executivului. Reacţia lor vine după ce proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prevede că salariile profesorilor vor fi îngheţate în 2022. Astfel, profesorii vor fi plătiţi în anul 2022 la nivelul lunii decembrie 2021, aşa cum se întâmplă şi în cazul altor bugetari. Mai mult, pentru educație, nici în 2022 nu se va aloca 6% din PIB. Sindicaliştii atrag atenţia că amânarea de două ori a majorărilor salariale pentru angajaţii din învăţământ a dus la scăderea nivelului de trai al acestora. Totodată, angajaţii din educaţie atrag atenţia că ar putea decide intrarea în grevă generală în cazul în care Guvernul nu va majora salariile acestora conform legii salarizării.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Genetica medicală și bolile rare – Rețeta Compensată

Așa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor.

Actualitate

Rețelele sociale și stima de sine – MozaiQub

Tehnologie Viteză. Rețele de socializare. Toate acestea sunt interconectate, iar tranziția între viața reală și socializarea virtuală s-a făcut într-un ritm accelerat.

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru