Praznicul Sfântului Prorooc Ilie Tesviteanul

Dată

Astăzi, 20 iulie creştinii ortodocşi şi catolici îl prăznuiesc pe Sfântul Ilie, celebrat drept făcător de minuni şi aducător de ploi în perioadă de secetă. Peste 150.000 de români îşi aniversează onomastica, astăzi. De ziua Sfântului Ilie, oamenii nu lucrau, pentru a nu cădea grindina şi nu mâncau mere, pentru ca grindina să nu fie de mărimea lor. Tot în această zi, femeile mergeau la biserică şi dădeau pomană pentru morţi din roadele gospodăriei. Dimineața se culeg plantele de leac, în special busuioc, care sunt puse apoi la uscat, și duse la biserică pentru a fi sfinţite și folosite în scopuri terapeutice. Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cunoscut ca protector al aviatorilor români, este şi prilej de omagiere şi aniversare a pionierilor aerului. Potrivit tradiţiei, acesta este si patronul spiritual al apicultorilor, agricultorilor şi energeticienilor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru