Praznicul Sfântului Prorooc Ilie Tesviteanul

Dată

Astăzi, 20 iulie creştinii ortodocşi şi catolici îl prăznuiesc pe Sfântul Ilie, celebrat drept făcător de minuni şi aducător de ploi în perioadă de secetă. Peste 150.000 de români îşi aniversează onomastica, astăzi. De ziua Sfântului Ilie, oamenii nu lucrau, pentru a nu cădea grindina şi nu mâncau mere, pentru ca grindina să nu fie de mărimea lor. Tot în această zi, femeile mergeau la biserică şi dădeau pomană pentru morţi din roadele gospodăriei. Dimineața se culeg plantele de leac, în special busuioc, care sunt puse apoi la uscat, și duse la biserică pentru a fi sfinţite și folosite în scopuri terapeutice. Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cunoscut ca protector al aviatorilor români, este şi prilej de omagiere şi aniversare a pionierilor aerului. Potrivit tradiţiei, acesta este si patronul spiritual al apicultorilor, agricultorilor şi energeticienilor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Statistică

Dependenți de alimentele din import

România aduce din afară tot mai multe alimente. Importurile de produse agroalimentare au urcat la aproape 5 miliarde euro în prima jumătate a anului.

Cultură & Culte & Educație

Ziua internațională pentru accesul universal la educație

Ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie este celebrată anual la 28 septembrie pentru a marca importanţa unei guvernări deschise, transparente şi responsabile.

Actualitate

Jurnalul Qub – 27 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Norul de poluanţi a ajuns în România, Se caută agenți și ofițeri de poliție, Nevoie de reparații pentru Muzeul din Sasca Montană, Drumul județean Lipova – Neudorf modernizat, Câți elevi vor învăța online, Deficit al comerțului cu produselor agroalimentare, Prima bancnotă din România pe care va apărea chipul unei femei, Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru