„Muze la Muzeu”

Dată

Expoziția „Muze la Muzeu” scoate la lumină detalii despre trecutul și prezentul modei din Banat.
Evenimentul aduce în fața vizitatorilor o selecție valorică de textile care aparțin unei perioade marcate de mari evenimente istorice, precum sfârșitul Imperiului Austro-Ungar, cele două războaie mondiale și instaurarea comunismului.
Piesele vestimentare provin din donațiile făcute de reprezentanți ai diverselor comunități cultural – lingvistice din banat. Vor fi expuse 100 de ținute formate din pălării, pantofi, accesorii, precum și bijuterii. Totodată va fi lansată și o carte despre familiile nobiliare din Banat si mai multe generații de femei puternice.
Evenimentul este organizat de către Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș. Expoziția va putea fi vizitată, până în ianuarie 2022, de marți până duminică, între orele 10 și 18, în incinta Bastionului Theresia. Participarea este condiționată de certificatul verde, dar și de purtarea măștii pe durata întregului eveniment.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Genetica medicală și bolile rare – Rețeta Compensată

Așa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor.

Actualitate

Rețelele sociale și stima de sine – MozaiQub

Tehnologie Viteză. Rețele de socializare. Toate acestea sunt interconectate, iar tranziția între viața reală și socializarea virtuală s-a făcut într-un ritm accelerat.

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru