Expoziție de artă decorativă

Dată

Expoziția de artă decorativă „Ocolul magic”, semnată de artista Daciana Ungureanu va avea loc astăzi la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, de la ora 18:00. Curatorul expoziției este Dorina Cioplea-Văduva. Vernisajul aduce laolaltă 100 de piese realizate în ultimii 10 ani. Povestea din spatele expoziției a pornit de la covorul de 100 de ani, pentru care artista este a cincea moștenitoare pe linie maternă. O altă inspirație a artistei sunt altițele iei gorjenești, în mod special cea cu motive geometrice. Persoanele interesate sunt așteptate la vernisaj la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, aflat pe strada Victoriei, numărul 2.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru