Despre daci și romani, la „DacFest”

Dată

„Dac Fest”, cel mai renumit festival de reconstituire istorică antică va avea loc la Măgura Uroiului, lângă Simeria, în perioada 3-5 septembrie. În cadrul evenimentului vot fi organizate ritualuri dacice și romane, demonstrații de luptă între gladiatori, dansuri, ceremonii și antrenamente militare. Cei care vor fi prezenți la eveniment vor putea participa la lecții de tir cu arcul, la ateliere de prelucrare a lemnului, pielărit, olărit, țesătorie sau fierărie. Cea de-a XI-a ediție a acestui festival va începe de vineri, 3 septembrie, la ora 20:00 și va continua pe durata sfârșitului de săptămână pentru hunedoreni, turiști și toți cei interesați. Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara și asociația Terra Dacica Aeterna.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru