Despre daci și romani, la „DacFest”

Dată

„Dac Fest”, cel mai renumit festival de reconstituire istorică antică va avea loc la Măgura Uroiului, lângă Simeria, în perioada 3-5 septembrie. În cadrul evenimentului vot fi organizate ritualuri dacice și romane, demonstrații de luptă între gladiatori, dansuri, ceremonii și antrenamente militare. Cei care vor fi prezenți la eveniment vor putea participa la lecții de tir cu arcul, la ateliere de prelucrare a lemnului, pielărit, olărit, țesătorie sau fierărie. Cea de-a XI-a ediție a acestui festival va începe de vineri, 3 septembrie, la ora 20:00 și va continua pe durata sfârșitului de săptămână pentru hunedoreni, turiști și toți cei interesați. Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara și asociația Terra Dacica Aeterna.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest 2022

A treia ediție Embargo Fest între tradiție, bună organizare, artiști buni, public cald și forțele dezlănțuite ale naturii

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru