Despre comunism și lumea SF, la bibliotecă

Dată

Lansarea a două noi volume va avea loc luni, 16 august de la ora 18:00 la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova. Primul volum numit „O scrisoare la purtător sau Deplasarea spre roșu. Despre Efectul Stalin în România” reunește articole, anchete și interviuri, în legătură cu mișcarea de rezistență anticomunistă din România din perioada 1945-1960. Cel de-al doilea număr, din 2021, al revistei „Autograf MJM” este dedicat literaturii științifico-fantastice și conține articole despre cele două cenacluri SF din Craiova, interviuri cu doi dintre cei mai importanți autori ai genului, proze și poezii ale celor mai activi scriitori olteni. Evenimentul se desfășoară în curtea instituției.

sursă foto: radiooltenia.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru