Cosmonauți români – Știrile Qub

Dată

Agenția Spațială Europeană caută astronauți. Orice cetățean român, civil sau militar, poate concura pentru un post. În premieră se caută și persoane cu dizabilități. Candidații ideali trebuie să aibă studii de masterat și cel puțin trei ani de experiență în domenii precum: științele naturii, medicină, inginerie, matematică, informatică sau aviație. Agenția caută între 4 și 6 astronauți de carieră din Europa, angajați permanenți, care vor fi trimiși în misiuni spațiale. Se dorește și angajarea unui număr de cel mult 20 de persoane în calitate de rezerve pentru misiuni specifice. Înscrierile se pot face până la 28 mai. Primul și singurul astronaut român care a zburat în cosmos este Dumitru Prunariu. Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la primul său zbor. Cu această ocazie, au fost organizate o serie de evenimente care vor avea loc în 19 și 20 mai. Evenimentele sunt organizate de Universitatea de Vest din Timișoara. Dumitru-Dorin Prunariu va face și o vizită la casa părintească din satul Groși. Mai multe detalii despre evenimentele care vor avea loc pot fi găsite pe site-ul afișat pe ecran.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru