Cosmonauți români – Știrile Qub

Dată

Agenția Spațială Europeană caută astronauți. Orice cetățean român, civil sau militar, poate concura pentru un post. În premieră se caută și persoane cu dizabilități. Candidații ideali trebuie să aibă studii de masterat și cel puțin trei ani de experiență în domenii precum: științele naturii, medicină, inginerie, matematică, informatică sau aviație. Agenția caută între 4 și 6 astronauți de carieră din Europa, angajați permanenți, care vor fi trimiși în misiuni spațiale. Se dorește și angajarea unui număr de cel mult 20 de persoane în calitate de rezerve pentru misiuni specifice. Înscrierile se pot face până la 28 mai. Primul și singurul astronaut român care a zburat în cosmos este Dumitru Prunariu. Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la primul său zbor. Cu această ocazie, au fost organizate o serie de evenimente care vor avea loc în 19 și 20 mai. Evenimentele sunt organizate de Universitatea de Vest din Timișoara. Dumitru-Dorin Prunariu va face și o vizită la casa părintească din satul Groși. Mai multe detalii despre evenimentele care vor avea loc pot fi găsite pe site-ul afișat pe ecran.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Miss & Mister Timișoara 2024

Competiția de Miss & Mister, precum și Miss & Mister Junior 2024 din data de 03.12.2023
Actualitate

1 Decembrie, la Hunedoara – MozaiQub

Ziua Națională a României va fi marcată la Hunedoara printr-o ceremonie specială și un spectacol folcloric. În același timp, se va da și startul distracțiilor
Actualitate

ATENȚIE! A apărut o nouă campanie de fraudă!-VoxQUB

Poșta Română anunță o nouă tentativă de fraudă prin intermediul SMS-urilor. Multe dintre victime nu au folosit niciodată serviciile Poștei.
Actualitate

Regal folcloric și paradă militară de Ziua Naţională la Craiova – MozaiQub

Craiovenii sunt așteptați vineri, 1 decembrie, să celebreze Ziua Națională a României, pe strada Alexandru Ioan Cuza, în fața Primăriei Craiova, la English Park.

Alte
știri