Cosmonauți români – Știrile Qub

Dată

Agenția Spațială Europeană caută astronauți. Orice cetățean român, civil sau militar, poate concura pentru un post. În premieră se caută și persoane cu dizabilități. Candidații ideali trebuie să aibă studii de masterat și cel puțin trei ani de experiență în domenii precum: științele naturii, medicină, inginerie, matematică, informatică sau aviație. Agenția caută între 4 și 6 astronauți de carieră din Europa, angajați permanenți, care vor fi trimiși în misiuni spațiale. Se dorește și angajarea unui număr de cel mult 20 de persoane în calitate de rezerve pentru misiuni specifice. Înscrierile se pot face până la 28 mai. Primul și singurul astronaut român care a zburat în cosmos este Dumitru Prunariu. Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la primul său zbor. Cu această ocazie, au fost organizate o serie de evenimente care vor avea loc în 19 și 20 mai. Evenimentele sunt organizate de Universitatea de Vest din Timișoara. Dumitru-Dorin Prunariu va face și o vizită la casa părintească din satul Groși. Mai multe detalii despre evenimentele care vor avea loc pot fi găsite pe site-ul afișat pe ecran.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru