Cosmonauți români – Știrile Qub

Dată

Agenția Spațială Europeană caută astronauți. Orice cetățean român, civil sau militar, poate concura pentru un post. În premieră se caută și persoane cu dizabilități. Candidații ideali trebuie să aibă studii de masterat și cel puțin trei ani de experiență în domenii precum: științele naturii, medicină, inginerie, matematică, informatică sau aviație. Agenția caută între 4 și 6 astronauți de carieră din Europa, angajați permanenți, care vor fi trimiși în misiuni spațiale. Se dorește și angajarea unui număr de cel mult 20 de persoane în calitate de rezerve pentru misiuni specifice. Înscrierile se pot face până la 28 mai. Primul și singurul astronaut român care a zburat în cosmos este Dumitru Prunariu. Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la primul său zbor. Cu această ocazie, au fost organizate o serie de evenimente care vor avea loc în 19 și 20 mai. Evenimentele sunt organizate de Universitatea de Vest din Timișoara. Dumitru-Dorin Prunariu va face și o vizită la casa părintească din satul Groși. Mai multe detalii despre evenimentele care vor avea loc pot fi găsite pe site-ul afișat pe ecran.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru