Cetatea Sarmizegetusa Regia, închisă două zile

Dată

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi închisă pentru public în zilele de 16 şi 17 decembrie. În acest interval, din interiorul sitului vor fi extraşi patru fagi care se pot prăbuşi şi ar pune în pericol imaginea monumentului istoric şi a turiştilor. Cei patru fagi prezintă urme de degradare, iar unul dintre copaci s-a prăbuşit deja la pământ, la o distanţă mică de săpăturile arheologice din acest an, afectând un segment de 10 metri din zidul fortificaţiei. Lucrările vor fi făcute de o firmă specializată şi vor fi supravegheate de reprezentaţi ai colectivului şantierului arheologic „Cetățile dacice din Munţii Orăştiei”, ai silvicultorilor şi ai specialiştilor din cadrul Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru