Solitudine vs. singurătate – MozaiQub

Dată

Observăm cu interes cum sentimentul de singurătate atât de întâlnit în zilele noastre este mai clar definit în literatura de specialitate decât solitudinea. Există totuși o mare diferență între solitudine și singurătate, deși cei doi termeni sunt adesea folosiți ca fiind unul și același lucru ambii însă generează experiențe extrem de diferite. Îtr-o societate în care mai tot timpul suntem ocupați și rareori suntem doar cu propria persoană (nu atât fizic, cât la nivel mental și emoțional), ideea de singurătate este văzută adesea ca ceva foarte înfricoșător.
Pe de altă parte, prea puțini oameni au învățat ce înseamnă solitudinea, și de a te bucura de starea respectivă. Este tot un fel de singurătate, însă una de care te bucuri și pe care chiar ți-o dorești uneori.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Țigările electronice cu sau fără nicotină, interzise în școli – VOX

Tinerii sub 18 ani nu mai pot cumpăra țigări electronice din magazine, iar vânzătorii au dreptul să le ceară un act de identitate.
Actualitate

„Miercurea alarmelor”, antrenament de alarmare publică – VOX

La nivel național s-a organizat exercițiul de alarmare publică denumit „Miercurea alarmelor” pentru a verifica funcţionarea instalațiilor de alertare a populației în situații de urgență, ...
Emisiuni

Ochiul Beiului – lacul turcoaz care nu îngheață – MozaiQub

În Banat se află un loc de-a dreptul fascinant, ideal pentru o vacanță în mijlocul naturii, departe de aglomerația și aerul poluat din oraș. În ...
Actualitate

Agenda zilei, miercuri, 28.02.2024

Alte
știri