Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.
Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată
Dată
DISTRIBUIE
Pentru un județ curat, colectează separat! ADID Timiș
iulie 26, 2024
Pentru un județ curat, colectează separat! ADID Timiș
Noul stadion al Timișoarei prinde contur – MozaiQub
iulie 26, 2024
Proiectul noului stadion al Timișoarei parcurge acum o nouă etapă în vederea ridicării arenei. Compania Națională de Investiții a lansat și licitația pentru construire, a ...
Noua maternitate Bega va deveni în scurt timp funcțională – MozaiQub
iulie 26, 2024
A mai rămas puțin timp până când Maternitatea Bega va deveni funcțională. Singura maternitate construită de la zero în ultimii 50 de ani.
ARTfel de Jurnal – Călătoriile în România ale lui Lee Miller
iulie 26, 2024
În această ediție a emisiunii ARTfel de Jurnal, Veronica Kirchner ne prezintă istoria călătoriilor celebrei fotografe Lee Miller în România.