Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată

Dată

Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Modernizarea infrastructurii universitare – VOX

Ministerul Educației a demarat un proces de consultare publică pentru Ghidul solicitantului referitor la apelul II de proiecte din cadrul Planului Național de Reformă și ...
Emisiuni

73 de km de cale ferată electrificați în 30 de ani – VOX

Căile Ferate Române se află într-o situație dificilă, așa cum este de fapt tot sistemul feroviar din țară. Spre deosebire de vestul Uniunii Europene, în ...
Emisiuni

Cod galben de furtuni – VOX

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vreme instabilă, valabilă până la orele serii în zone din şapte judeţe
Emisiuni

Povești cu Bogdan Cotîrță – Povești cu Cântec

Bogdan Cotîrță este solistul formației Melting Dice. Născut la Timișoara, artistul este un personaj cunoscut în rândul melomanilor și iubitorilor de cultură din orașul nostru. ...

Alte
știri