Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată

Dată

Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Emisiuni

Povești cu cântec alături de Sorin Toader – Povești cu cântec

Sorin Toader este un meloman timișorean care și-a transformat casa într-un veritabil muzeu rock. Pe două nivele, aici se găsesc brăţări de la diverse festivaluri ...
Actualitate

Fond european de până la 1 miliard de euro pentru AI – VoxQub

Un nou fond privat de investiții din Europa va oferi până la 1 miliard de euro pentru companiile IT care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.
Actualitate

Cardurile de energie vor ajunge cel mai devreme în septembrie – VoxQub

Cardurile de energie pentru persoanele cu venituri mici nu vor fi livrate în august, deoarece aplicația necesară înscrierii nu este încă funcțională.
Actualitate

Micii fermieri vor primi până la 3.000 de euro pe an după 2027 – VoxQub

Comisia Europeană propune ca, din 2028, fermele mici să beneficieze de o plată forfetară anuală de până la 3.000 de euro, în cadrul noii Politici ...

Alte
știri