Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată
Dată
DISTRIBUIE
Blocaj în camerele de gardă – VoxQub
iulie 14, 2025
Unitățile de Primiri Urgențe sunt tot mai aglomerate, mai ales noaptea, din cauza valului de pacienți care se prezintă cu probleme ce ar putea fi ...
Reformă cu forța – MozaiQub
iulie 14, 2025
Învățământul românesc traversează o perioadă de presiune continuă, marcată de schimbări impuse într-un ritm accelerat. Cadrele didactice sunt tot mai împinse spre limite, între norme ...
Stagii plătite la Comisia Europeană pentru absolvenții de licee tehnice – VoxQub
iulie 14, 2025
Din 2026, Comisia Europeană va extinde programul de stagii Blue Book și pentru absolvenții de licee tehnice, nu doar pentru cei cu studii superioare.
Amenzi mai mari pentru turiștii care hrănesc urșii pe Transfăgărășan – VoxQub
iulie 14, 2025
Ministerul Mediului anunță modificări legislative și măsuri mai dure pentru gestionarea incidentelor cu urși de pe Transfăgărășan.