Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată

Dată

Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Actualitate

Blocaj în camerele de gardă – VoxQub

Unitățile de Primiri Urgențe sunt tot mai aglomerate, mai ales noaptea, din cauza valului de pacienți care se prezintă cu probleme ce ar putea fi ...
Actualitate

Reformă cu forța – MozaiQub

Învățământul românesc traversează o perioadă de presiune continuă, marcată de schimbări impuse într-un ritm accelerat. Cadrele didactice sunt tot mai împinse spre limite, între norme ...
Actualitate

Stagii plătite la Comisia Europeană pentru absolvenții de licee tehnice – VoxQub

Din 2026, Comisia Europeană va extinde programul de stagii Blue Book și pentru absolvenții de licee tehnice, nu doar pentru cei cu studii superioare.
Actualitate

Amenzi mai mari pentru turiștii care hrănesc urșii pe Transfăgărășan – VoxQub

Ministerul Mediului anunță modificări legislative și măsuri mai dure pentru gestionarea incidentelor cu urși de pe Transfăgărășan.

Alte
știri