Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată

Dată

Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

DISTRIBUIE

MARMOTA VIDEO Studio

MARMOTA VIDEO Clipuri si promovare

Centrul Medical Sanofam

Actualitate

Atenție la achiziția și modificarea mașinilor – VoxQub

Registrul Auto Român avertizează cumpărătorii și proprietarii de vehicule asupra riscurilor legate de achiziționarea și întreținerea mașinilor.
Actualitate

Polițiștii din Orșova opresc transport ilegal de persoane – VoxQub

Autoritățile din Orșova au descoperit un șofer care efectua transport de persoane fără autorizație, fiind sancționat cu o amendă de 5.000 de lei.
Actualitate

Controverse pe harta zonelor protejate din Gorj – VoxQub

Consiliul Județean Gorj a readus în discuție propunerea privind delimitarea zonelor protejate strict în județ, după ce harta inițială a generat nemulțumiri în rândul autorităților ...
Actualitate

Craiova suplimentează sumele pentru serviciile publice – VoxQub

Primăria Craiova a aprobat, printr-o rectificare bugetară de urgență, suplimentarea fondurilor pentru iluminatul public și salubrizare.

Alte
știri