Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată
Dată
DISTRIBUIE
Este greu/ușor să faci medicină în România – QubArena
septembrie 9, 2025
Despre dificultățile din sănătate ca prestator de servicii medicale, discută în seara aceasta Corina Gluhovschi alături de Dr. Gordana Vlădulescu.
Ce funcționează în marketingul de azi – MozaiQub
septembrie 9, 2025
Astăzi vorbim despre cum se schimbă marketingul în 2025, ce canale sunt cele mai eficiente și cum să îți promovezi brandul în era digitală. La ...
România, pe ultimul loc în Europa în educație, potrivit raportului OCDE – VoxQub
septembrie 9, 2025
România rămâne codașa Europei în ceea ce privește educația, potrivit raportului anual OCDE. Datele arată că aproape o treime dintre adolescenții români și 16% dintre ...