Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată
Dată
DISTRIBUIE
Călătoria cunoașterii rătăcită între paginile manualelor – MozaiQub
mai 7, 2025
Manualele școlare din România reprezintă un obstacol major în educație din cauza structurii haotice și a formulărilor ambigue. În loc să ajute elevii să înțeleagă ...
Mocănița din Vâlcea ar putea deveni traseu turistic – VoxQub
mai 7, 2025
O fostă cale ferată industrială din Vâlcea, pe care circula mocănița ce transporta calcar între Costești și Râmnicu Vâlcea, ar putea fi transformată într-o atracție ...
Se pregătește documentația pentru noua centură a Aradului – VoxQub
mai 7, 2025
A fost semnat parteneriatul pentru realizarea centurii de Nord-Est a municipiului Arad, între administrația județeană și compania de drumuri.
Militarii nu primesc compensații pentru case construite – VoxQub
mai 7, 2025
Cadrele militare care obțin un credit ipotecar pentru a construi o locuință nu pot beneficia de compensația lunară pentru chirie, potrivit unei decizii a Înaltei ...