Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată

Dată

Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Actualitate

Traseu istoric inaugurat în zona montană a județului Gorj – VoxQub

Un nou traseu turistic cu temă istorică a fost amenajat în zona montană a județului Gorj, punând în valoare tranșeele folosite de Armata Română în ...
Actualitate

Micii fermieri obligați să folosească e-Factura de la 1 iulie – VoxQub

De la 1 iulie 2025, micii producători agricoli care aplică regimul special pentru agricultori trebuie să utilizeze sistemul RO e-Factura pentru vânzările către procesatori și ...
Actualitate

Românii plătesc singuri tratamentele vitale – VoxQub

Accesul la medicamente inovatoare în România este blocat de întârzieri și un buget insuficient al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Pacienții așteaptă în medie ...
Actualitate

Funcționarii APIA amenință cu proteste – VoxQub

Salariații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură avertizează că reducerea sporului pentru condiții vătămătoare de muncă la maximum 300 de lei brut, măsură ce ...

Alte
știri