Pericolul din alimente – știm ce mâncăm? – Rețeta Compensată

Dată

Aditivii alimentari , E-urile cum știm cu toții sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Ei pot avea rol de conservanți, amplificatori de aromă coloranți, antioxidanti, corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare, agenți de afânare, indulcitori, sau agenți antiaglomeranți
Mulți aditivi alimentari au fost dezvoltați de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile producției de alimente la scară mare. În industria alimentara sunt folosiți în procesul de prelucrare a alimentelor un numar de peste 3000 de aditivi, nu toți însă…. oferă beneficii nutriționale. Care sunt E-urile ce trebuie evitate cu orice preț aflăm ne spune Profesor Doctor-Emilian Popovici-medic primar epidemiolog în emisiunea Rețeta Compensată.

DISTRIBUIE

Expoziția Traian Vuia

Gala Poveste FOLK

Centrul Medical Sanofam

Actualitate

Agenda zilei, 30.10.2025

Agenda zilei, 30.10.2025
Emisiuni

Probleme digestive la copii – Ce trebuie să știe părinții! – Rețeta Compensată

Copiii au un sistem digestiv diferit de cel al adulților — aflat în dezvoltare, sensibil la factori alimentari, infecțioși sau emoționali. Durerile de burtă frecvente, ...
Emisiuni

Impactul schimbărilor fiscale asupra bugetelor – MozaiQub

Pe final de an, modificările fiscale adoptate în 2025 încep să fie resimțite tot mai vizibil în viața firmelor și a cetățenilor. Ajustările la taxe ...
Actualitate

Noi fonduri europene pentru agricultura românească – VoxQub

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va deschide în luna noiembrie două linii de finanțare dedicate sectorului agricol, vizând atât procesarea produselor, cât și producția de ...

Alte
știri