O zi cât un an pe Venus – VoxQub

Dată

Noile date obținute cu ajutorul undelor radio reflectate de pe Venus, oferă o nouă perspectivă asupra celei mai apropiate vecine a Pământului, inclusiv un calcul precis al duratei unei zile venusiene. Se ştia deja că Venus, planetă comparată, potrivit unui cercetător, cu un glob de discotecă uriaș are cea mai lungă zi dintre toate planetele sistemului solar. În urma studiului s-a constatat că o singură rotaţie venusiană durează în jur de 243 de zile terestre. Acest lucru înseamnă că o zi durează mai mult de un an pe Venus. Există, probabil, miliarde de planete asemănătoare lui Venus în galaxie, a precizat Jean-Luc Margot, profesor de astronomie planetară la Universitatea din California. Studiul a măsurat, de asemenea, înclinarea axei venusiene şi dimensiunea nucleului planetei denumită uneori „sora geamănă malefică” a Pământului. Noile date au demonstrat că nucleul planetar venusian are un diametru de aproximativ 7.000 kilometri, comparabil cu cel al nucleului Pământului. Estimările anterioare erau bazate pe modele computerizate, mai degrabă decât pe date observaţionale. Venus se învârte în jurul propriei axe în plan aproape vertical ceea ce înseamnă că îi lipsesc anotimpurile distincte, în timp ce Pământul are o înclinare mai mare. Venus, a doua planetă de la soare, este similară ca structură, însă uşor mai mică în comparaţie cu Pământul, cu un diametru de aproximativ 12.000 kilometri. Deasupra peisajului său ameninţător se află o atmosferă densă şi toxică ce este compusă în principal din dioxid de carbon, cu nori din picături de acid sulfuric. Temperaturile de la suprafaţa sa ating 471 de grade Celsius, suficient de fierbinţi pentru a topi plumbul. Venus a primit mai puţină atenţie din partea oamenilor de ştiinţă în comparaţie cu planeta Marte, celălalt vecin planetar al Pământului, şi alte destinaţii din sistemul solar. Nu au existat misiuni ale NASA aici în aproape 30 de ani, interval de timp în care au existat aproximativ o duzină de misiuni ale NASA pe Marte, a precizat Jean-Luc Margot.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru