MozaiQub – Unde se grăbește mâncarea?

Dată

Încă din Antichitate, oamenii obișnuiau să mănânce și să bea la standuri amenajate pe străzi. Din jurnale ce aparțin dinastiei Han, care datează din anii 25 – 205 d. Hr., aflăm despre asiatici că serveau tăiței la chioșcuri care erau deschise non-stop.

În Roma Antică, străduțele erau pline de „baruri de vinuri”, unde băutura era servită alături de un meniu limitat, ce cuprindea mâncăruri simple, precum măsline, pâine și fripturi. Barurile, decorate cu mese și scaune, erau frecventate de oameni din clasele de jos precum sclavii, clatori sau oameni care nu isi permiteau sau nu aveau posibilitatea sa gateasca. Populația urbană care locuia în blocuri de apartamente cu mai multe etaje, nu avea bucătării pe atunci și era nevoita să cumpere hrana de la furnizori de produse alimentare. Astfel, era cumpărate pline imbibata cu vin si tocana de legume gatite in restaurante simple. Deoarece barurile erau asociate cu jocurile de noroc și cu prostituția, romanii respectabili evitau să fie văzuți în preajma acestor locuri.

Mai târziu, în Evul Mediu, străzile au început să fie împânzite de magazine care vindeau mâncare gata făcută, precum plăcinte, tarte cu fructe, produse de patiserie și preparate din măruntaie de animale. Acestea însă, erau considerate mâncăruri pentru săraci, deoarece majoritatea magazinelor erau neigienice, iar vânzătorii erau bănuiți că ar vinde produse alterate.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Investițiile în infrastructură, promise în continuare – VOX

„România are nevoie de investiții în infrastructură mai ales acum când ne confruntăm cu probleme foarte mari”, susţine Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Actualitate

Online VS Offline – MozaiQub

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care legalizează cursurile online în universități.
Din toamna acestui an, universitățile pot preda online legal, după ce agenția responsabilă cu standardele în învățământul superior, ARACIS, va elabora standardele necesare.

Actualitate

Cuptorul cu microunde – dăunator sau nu? – MozaiQub

În prezent în aproape orice bucătărie modernă, cuptorul cu microunde a reuşit să uşureze substanţial treaba gospodinelor, lăsându-le suficient timp liber şi pentru alte activităţi decât cele culinare. Totuşi, în ultimii ani, în jurul lui planează o mulţime de controverse legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos cuptorul cu microunde?

Actualitate

Nereguli în restaurantele timişorene – VOX

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru