Fie că este vorba despre pregătirea mesei, gătit, mâncat sau petrecut timpul împreună, bucătăria are un rol important în familie. Să mâncăm în siguranță înseamnă că mâncarea pe care o consumăm este corect manevrată, preparată și stocată și de asemenea ustensilele și suprafețele de lucru nu trebuie uitate.
Din acest motiv, este nevoie să fim atenți atunci când vine vorba de păstrarea igienei. De la spălatul mâinilor până la evitarea contaminării alimentelor, aceste reguli esențiale de igienă și siguranță alimentară ne vor ajuta să păstrăm bacteriile periculoase la distanță.
Igiena este ingredientul principal în rețeta de siguranță alimentară a fiecărei bucătării profesionale. Simpla neglijență în curățarea mediului de bucătărie sau în prepararea alimentelor poate provoca contaminarea încrucișată și răspândirea bacteriilor, ceea ce duce la probleme și complicații mult mai grave decât ne-am putea imagina.

Igiena alimentației şi importanța ei asupra sănătății – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Horia Colibășanu a cucerit Nanga Parbat – VoxQub
iulie 4, 2025
Alpinistul român Horia Colibășanu a reușit, în dimineața zilei de 4 iulie, să ajungă pe vârful Nanga Parbat (8.125 m), în Pakistan, al nouălea cel ...
Crește numărul deținuților la Penitenciarul Timișoara – VoxQub
iulie 4, 2025
Penitenciarul Timișoara se confruntă în 2025 cu un grad de supraaglomerare de 123%, având în custodie 1.035 de deținuți, peste capacitatea standard. În paralel, instituția ...
Burse pentru studenți doar pe perioada cursurilor – VoxQub
iulie 4, 2025
Ministerul Educației anunță că, din cauza măsurilor economice de reducere a cheltuielilor, bursele pentru studenți vor fi acordate doar pe perioada desfășurării cursurilor, fără plată ...
România sub cod portocaliu de caniculă – VoxQub
iulie 4, 2025
România se confruntă cu un val de caniculă, majoritatea zonelor fiind sub cod portocaliu sau galben până sâmbătă. Temperaturile maxime vor ajunge până la 40 ...