Fie că este vorba despre pregătirea mesei, gătit, mâncat sau petrecut timpul împreună, bucătăria are un rol important în familie. Să mâncăm în siguranță înseamnă că mâncarea pe care o consumăm este corect manevrată, preparată și stocată și de asemenea ustensilele și suprafețele de lucru nu trebuie uitate.
Din acest motiv, este nevoie să fim atenți atunci când vine vorba de păstrarea igienei. De la spălatul mâinilor până la evitarea contaminării alimentelor, aceste reguli esențiale de igienă și siguranță alimentară ne vor ajuta să păstrăm bacteriile periculoase la distanță.
Igiena este ingredientul principal în rețeta de siguranță alimentară a fiecărei bucătării profesionale. Simpla neglijență în curățarea mediului de bucătărie sau în prepararea alimentelor poate provoca contaminarea încrucișată și răspândirea bacteriilor, ceea ce duce la probleme și complicații mult mai grave decât ne-am putea imagina.

Igiena alimentației şi importanța ei asupra sănătății – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Expunerea la soare – echilibrul fragil dintre beneficii și riscuri – Rețeta Compensată
iunie 18, 2025
Soarele este o una dintre cele mai vechi metode de vindecare, o resursă naturală folosită de mii de ani pentru întărirea sistemului imunitar și pentru ...
APIA a început plata subvențiilor pentru sprijinul cuplat – VoxQub
iunie 18, 2025
APIA a transferă banii către fermierii care beneficiază de sprijinul cuplat pentru Campania 2024. Peste 43.000 de agricultori din sectorul vegetal primesc în total peste ...
Proiecte pentru tineret finanțate la Timișoara – VoxQub
iunie 18, 2025
Paisprezece inițiative dedicate tinerilor din Timișoara primesc sprijin financiar în valoare totală de un milion de lei, prin programul „Tineret în acțiune”, derulat de Centrul ...
Rabla 2025 începe pentru persoanele fizice – VoxQub
iunie 18, 2025
Sesiunea de înscrieri în Programul Rabla 2025 destinată persoanelor fizice se deschide astăzi , de la ora 10:00, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Cei ...