Fie că este vorba despre pregătirea mesei, gătit, mâncat sau petrecut timpul împreună, bucătăria are un rol important în familie. Să mâncăm în siguranță înseamnă că mâncarea pe care o consumăm este corect manevrată, preparată și stocată și de asemenea ustensilele și suprafețele de lucru nu trebuie uitate.
Din acest motiv, este nevoie să fim atenți atunci când vine vorba de păstrarea igienei. De la spălatul mâinilor până la evitarea contaminării alimentelor, aceste reguli esențiale de igienă și siguranță alimentară ne vor ajuta să păstrăm bacteriile periculoase la distanță.
Igiena este ingredientul principal în rețeta de siguranță alimentară a fiecărei bucătării profesionale. Simpla neglijență în curățarea mediului de bucătărie sau în prepararea alimentelor poate provoca contaminarea încrucișată și răspândirea bacteriilor, ceea ce duce la probleme și complicații mult mai grave decât ne-am putea imagina.

Igiena alimentației şi importanța ei asupra sănătății – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Este greu/ușor să faci medicină în România – QubArena
septembrie 9, 2025
Despre dificultățile din sănătate ca prestator de servicii medicale, discută în seara aceasta Corina Gluhovschi alături de Dr. Gordana Vlădulescu.
Ce funcționează în marketingul de azi – MozaiQub
septembrie 9, 2025
Astăzi vorbim despre cum se schimbă marketingul în 2025, ce canale sunt cele mai eficiente și cum să îți promovezi brandul în era digitală. La ...
România, pe ultimul loc în Europa în educație, potrivit raportului OCDE – VoxQub
septembrie 9, 2025
România rămâne codașa Europei în ceea ce privește educația, potrivit raportului anual OCDE. Datele arată că aproape o treime dintre adolescenții români și 16% dintre ...
Tarifele de parcare din Târgu Jiu, printre cele mai mari din țară – VoxQub
septembrie 9, 2025
Târgu Jiu a înregistrat o majorare semnificativă a tarifelor de parcare, devenind unul dintre orașele cu cele mai scumpe parcări din țară. Tariful orar a ...