Fie că este vorba despre pregătirea mesei, gătit, mâncat sau petrecut timpul împreună, bucătăria are un rol important în familie. Să mâncăm în siguranță înseamnă că mâncarea pe care o consumăm este corect manevrată, preparată și stocată și de asemenea ustensilele și suprafețele de lucru nu trebuie uitate.
Din acest motiv, este nevoie să fim atenți atunci când vine vorba de păstrarea igienei. De la spălatul mâinilor până la evitarea contaminării alimentelor, aceste reguli esențiale de igienă și siguranță alimentară ne vor ajuta să păstrăm bacteriile periculoase la distanță.
Igiena este ingredientul principal în rețeta de siguranță alimentară a fiecărei bucătării profesionale. Simpla neglijență în curățarea mediului de bucătărie sau în prepararea alimentelor poate provoca contaminarea încrucișată și răspândirea bacteriilor, ceea ce duce la probleme și complicații mult mai grave decât ne-am putea imagina.
Igiena alimentației şi importanța ei asupra sănătății – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
De ce și cum spiritul Revoluției a căzut în derizoriu? – QubArena
decembrie 16, 2025
Evenimentele din decembrie 1989 aparțin istoriei recente a României, iar adevărul despre ele trebuie stabilit cu rigoare de istorici, prin acces deplin la arhive, documente ...
36 de ani: evoluție, involuție…revoluție! – Drept la Tîntă
decembrie 16, 2025
S-au întâmplat foarte multe între timp, s-a scris mai multă istorie decât ne dăm seama... Îmi stăruie, totuși, senzația de RECENT. Parcă aud încă, strigându-se ...
Gastronomia, un ambasador important – QubArena
decembrie 16, 2025
Păstrarea tradiției nu este doar un act de memorie, ci o responsabilitate față de viitor. Tradițiile dau identitate comunităților și creează legături între generații, iar ...
RCA devine obligatoriu pentru trotinete și biciclete electrice – VoxQub
decembrie 16, 2025
Legea care obligă încheierea asigurării de răspundere civilă pentru trotinetele și bicicletele electrice a intrat în vigoare. Măsura vizează protejarea persoanelor afectate în cazul accidentelor ...



