Fie că este vorba despre pregătirea mesei, gătit, mâncat sau petrecut timpul împreună, bucătăria are un rol important în familie. Să mâncăm în siguranță înseamnă că mâncarea pe care o consumăm este corect manevrată, preparată și stocată și de asemenea ustensilele și suprafețele de lucru nu trebuie uitate.
Din acest motiv, este nevoie să fim atenți atunci când vine vorba de păstrarea igienei. De la spălatul mâinilor până la evitarea contaminării alimentelor, aceste reguli esențiale de igienă și siguranță alimentară ne vor ajuta să păstrăm bacteriile periculoase la distanță.
Igiena este ingredientul principal în rețeta de siguranță alimentară a fiecărei bucătării profesionale. Simpla neglijență în curățarea mediului de bucătărie sau în prepararea alimentelor poate provoca contaminarea încrucișată și răspândirea bacteriilor, ceea ce duce la probleme și complicații mult mai grave decât ne-am putea imagina.

Igiena alimentației şi importanța ei asupra sănătății – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Povești cu cântec alături de Adrian Popescu – Povești cu Cântec
mai 29, 2025
Membru fondator al grupului Metamorf, Adrian Popescu este o figură binecunoscută pentru melomanii care au „prins“ scena autohtonă dinainte de Revoluția din 1989. Artistul născut ...
Copiii din Timișoara învață despre sănătate în Parcul Copiilor – VoxQub
mai 29, 2025
De 1 Iunie în Parcul Copiilor din Timișoara va avea loc evenimentul „Super Eroii Sănătății”, dedicat educației pentru sănătate a copiilor între 3 și 10 ...
Parcul auto STPT va fi modernizat complet – VoxQub
mai 29, 2025
Societatea de transport public din Timișoara va înlocui integral parcul auto cu vehicule noi în următorul an și jumătate.