Fie că este vorba despre pregătirea mesei, gătit, mâncat sau petrecut timpul împreună, bucătăria are un rol important în familie. Să mâncăm în siguranță înseamnă că mâncarea pe care o consumăm este corect manevrată, preparată și stocată și de asemenea ustensilele și suprafețele de lucru nu trebuie uitate.
Din acest motiv, este nevoie să fim atenți atunci când vine vorba de păstrarea igienei. De la spălatul mâinilor până la evitarea contaminării alimentelor, aceste reguli esențiale de igienă și siguranță alimentară ne vor ajuta să păstrăm bacteriile periculoase la distanță.
Igiena este ingredientul principal în rețeta de siguranță alimentară a fiecărei bucătării profesionale. Simpla neglijență în curățarea mediului de bucătărie sau în prepararea alimentelor poate provoca contaminarea încrucișată și răspândirea bacteriilor, ceea ce duce la probleme și complicații mult mai grave decât ne-am putea imagina.
Igiena alimentației şi importanța ei asupra sănătății – MozaiQub
Dată
DISTRIBUIE
Tinerii descoperă televiziunea la QubTV – MozaiQub
noiembrie 21, 2025
Cu ocazia celor șase ani de la lansarea QubTv, elevii au pășit în platoul televiziunii și au descoperit ce se întâmplă dincolo de camere și ...
Hunedoara: Liceul „Traian Lalescu” se pregătește pentru un nou început – VoxQub
noiembrie 21, 2025
Elevii Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara vor învăța în curând într-o clădire modernizată. Primăria a demarat lucrările de reabilitare, finanțate prin fonduri ...
Infecțiile nosocomiale raportate doar în două spitale arădene – VoxQub
noiembrie 21, 2025
Doar două dintre cele 12 spitale verificate din județul Arad au raportat infecții nosocomiale în 2025, arată datele Direcției de Sănătate Publică. Cea mai mare ...
Ziua Televiziunii, imagini care ne-au marcat viața – VoxQub
noiembrie 21, 2025
Pe 21 noiembrie sărbătorim Ziua Televiziunii, un prilej de a ne aminti cum acest mijloc de comunicare a adus lumea mai aproape de casele noastre. ...



