Fructele cu coaja lemnoasă, deliciu pentru sănătate

Dată

Fructele cu coaja lemnoasă precum nucile, migdalele, fisticul, alunele de padure, nucile de Macadamia îmbunătășesc starea de spirit, sunt bogate în nutrienți și antioxidanti, ajută la pierderea în greutate, mențin inima sănătoasă și reduc riscul apariției unor afecțiuni cum este cancerul. Foarte puține persoane sunt obișnuite să consume fructe cu coaja lemnoasă, pentru că se tem de grăsimile și caloriile pe care acestea le conțin. Ar trebui însă să știm că dacă le includem în dietă vom beneficia de un aport de proteine, fibre, vitamine și minerale. Nucile luptă cu succes împotriva inflamațiilor. protejează organismul de apariția bolilor de inimă, a cancerului și de îmbătrânirea prematură. Nucile sunt, de asemenea, bogate în acizi grași Omega-3 și sunt o variantă la uleiul de pește. O gustare care să includă câteva nuci poate reduce simptomele sindromului premenstrual. Comparativ cu restul fructelor care au coaja lemnoasă, migdalele sunt bogate în fibre, în vitamina E, conțin zinc, fosfor, calciu, acid folic și fier. Migdalele ne pot ajuta să pierdem din kilogramele în plus, dacă le includem în regimul alimentar. Fructele de caju sunt bogate în fier și zinc, ajută la livrarea oxigenului în toate celulele, și previn anemia. Zincul crește imunitatea și întărește vederea. Caju-ul este, de asemenea, o foarte bună sursă de magneziu, îmbunătățește memoria, diminuează intensitatea migrenelor și reduce tensiunea arterială. Nucile pecan previn formarea plăcilor în arterele coronariene. Consumul lor ajută la scăderea nivelului colesterolului rău cu aproape 33%. Mineralele care se regăsesc în fistic sunt benefice oaselor, sângelui, țesutului muscular și dinților. Fibrele ajută la digestie și grăbesc instalarea senzației de sațietate. Alunele de pădure conțin și ele grăsimi mononesaturate care îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară și ajută la gestionarea diabetului de tip II. Alunele de pădure sunt bogate în vitamina E care mențin pielea sănătoasă și reduc riscul de demență. Femeile aflate la menopauză care înlocuiesc carnea din dieta lor cu alternative vegetale reduc riscul de deces prematur, potrivit cercetărilor. Înlocuirea cărnii roşii, a puiului, produselor lactate, ouălor şi peştelui cu fructe cu coaja lemnoasă este corelată cu o reducere drastică a riscului de deces prematur. Riscul este redus cu 11%, dacă este înlocuită carnea roşie şi cu 12% – produsele lactate.
Așadar, chiar dacă sunteți carnivori și nu vreți să înlocuiți în totalitate carnea cu fructele cu coajă lemnoasă, încercați să le introduceți treptat în dietă, iar beneficiile nu vor întârzia să apară.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru