Fructele cu coaja lemnoasă, deliciu pentru sănătate

Dată

Fructele cu coaja lemnoasă precum nucile, migdalele, fisticul, alunele de padure, nucile de Macadamia îmbunătășesc starea de spirit, sunt bogate în nutrienți și antioxidanti, ajută la pierderea în greutate, mențin inima sănătoasă și reduc riscul apariției unor afecțiuni cum este cancerul. Foarte puține persoane sunt obișnuite să consume fructe cu coaja lemnoasă, pentru că se tem de grăsimile și caloriile pe care acestea le conțin. Ar trebui însă să știm că dacă le includem în dietă vom beneficia de un aport de proteine, fibre, vitamine și minerale. Nucile luptă cu succes împotriva inflamațiilor. protejează organismul de apariția bolilor de inimă, a cancerului și de îmbătrânirea prematură. Nucile sunt, de asemenea, bogate în acizi grași Omega-3 și sunt o variantă la uleiul de pește. O gustare care să includă câteva nuci poate reduce simptomele sindromului premenstrual. Comparativ cu restul fructelor care au coaja lemnoasă, migdalele sunt bogate în fibre, în vitamina E, conțin zinc, fosfor, calciu, acid folic și fier. Migdalele ne pot ajuta să pierdem din kilogramele în plus, dacă le includem în regimul alimentar. Fructele de caju sunt bogate în fier și zinc, ajută la livrarea oxigenului în toate celulele, și previn anemia. Zincul crește imunitatea și întărește vederea. Caju-ul este, de asemenea, o foarte bună sursă de magneziu, îmbunătățește memoria, diminuează intensitatea migrenelor și reduce tensiunea arterială. Nucile pecan previn formarea plăcilor în arterele coronariene. Consumul lor ajută la scăderea nivelului colesterolului rău cu aproape 33%. Mineralele care se regăsesc în fistic sunt benefice oaselor, sângelui, țesutului muscular și dinților. Fibrele ajută la digestie și grăbesc instalarea senzației de sațietate. Alunele de pădure conțin și ele grăsimi mononesaturate care îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară și ajută la gestionarea diabetului de tip II. Alunele de pădure sunt bogate în vitamina E care mențin pielea sănătoasă și reduc riscul de demență. Femeile aflate la menopauză care înlocuiesc carnea din dieta lor cu alternative vegetale reduc riscul de deces prematur, potrivit cercetărilor. Înlocuirea cărnii roşii, a puiului, produselor lactate, ouălor şi peştelui cu fructe cu coaja lemnoasă este corelată cu o reducere drastică a riscului de deces prematur. Riscul este redus cu 11%, dacă este înlocuită carnea roşie şi cu 12% – produsele lactate.
Așadar, chiar dacă sunteți carnivori și nu vreți să înlocuiți în totalitate carnea cu fructele cu coajă lemnoasă, încercați să le introduceți treptat în dietă, iar beneficiile nu vor întârzia să apară.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Actualitate

Tranziția la REGES-ONLINE, prelungită până la finalul anului – MozaiQub

Termenul-limită pentru înrolarea angajatorilor în platforma digitală REGES-ONLINE a fost prelungit până la 31 decembrie 2025. Decizia a fost luată pentru a preveni sancționarea firmelor ...
Actualitate

Traseul Revoluției – între vorbe și fapte – QubArena

Despre Traseul Revoluției, în această ediție a emisiunii QubArena, alături de Adrian Kali, Corneliu Vaida, Ruben Lațcău și Cristian Boltres.
Actualitate

Sportul românesc, în pragul colapsului financiar – VoxQub

Mai multe federații sportive din România se confruntă cu o criză severă de finanțare, funcționând de luni întregi fără resurse suficiente pentru pregătire, deplasări sau ...
Actualitate

Reșița vrea să readucă la viață două clădiri de patrimoniu – VoxQub

Două clădiri simbolice din Reșița, Vila Roșie și Vila Veche, sunt incluse într-un plan de reconversie urbană, după ce au fost cumpărate de municipalitate. Autoritățile ...

Alte
știri