Costumele preoteselor dace – MozaiQub din 25 mai 2021

Dată

În primăvara anului 1950, săteanul Giurgiu Nan din satul Sărăcsău, a predat muzeului din Deva 22 de obiecte din argint găsite întâmplător. Roata carului, tăind în drumul înmuiat de ploi, a scos la iveală un tezaur. Și astfel, o nouă piesă din uriașul puzzle prin care este reprezentată imaginea noastră despre daci, a putut fi așezată, la locul ei. Descoperirea reprezintă o mărturie istorică a vieții dacilor la mijlocul secolului I î. Chr.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru