Ce se întâmplă în organism când eliminăm zahărul din dietă? – VoxQub

Dată

Nutriționiștii ne recomandă să reducem consumul de zahăr, dacă nu, chiar să renunțăm definitiv la acesta. Acesta acționează precum o otravă, dar și precum un drog. Studii științifice au demonstrat că zahărul adăugat provoacă inflamație, care afectează creierul, inima și tractul gastrointestinal. Ar fi însă imposibil și nesănătos să tăiem orice legătură cu zahărul, pentru că se află și în alimente care au valoare nutritivă mare. În urmă cu 10 ani, studiile făcute de către cercetătorii americani au dovedit că un adult consumă în medie 22 de lingurițe de zahăr pe zi. Este foarte probabil că această cantitate să fi crescut între timp. Rareori găsim în comerț produse care să nu conțină zahăr adăugat pentru potențarea gustului și aspectului. Legătura dintre zahăr și tractul gastrointestinal este deosebit de importantă. Aceasta se referă, fără a se limita, la digestie, dispoziție, imunitate și funcție cognitivă. Când intestinul este echilibrat, bacteriile bune prosperă. Ne putem aștepta la îmbunătățirea digestiei, pielea să arate mai bine, ceața de pe minte să se ridice, iar dispoziția să se îmbunătățească. Totul se leagă de ceea ce se află în intestine. În loc să ne facem un scop din eliminarea totală a zahărului adăugat, mai bine urmăm recomandarea ca zahărul adăugat să nu aducă mai mult de 10% din caloriile zilnice. Însă reducerea lui naște întrebarea cu ce ar trebui înlocuit. Putem opta pentru batoane cu fructe și semințe sau iaurt. O altă variantă o reprezintă siropul de arțar, agave sau mierea au câțiva nutrienți precum vitamina k sau magneziu. A treia variantă și cea mai o reprezintă un fruct întreg. Chiar dacă renunțăm la zahăr, tentația de a reveni este la fel de mare ca și în cazul reapucării de droguri. Dependența psihică este mult mai greu de vindecat decât cea fizică. Printre simptomele care apar după ce renunțăm la zahar se numără irascibilitatea, tulburările de memorie, probleme cu somnul, apetitul scăzut, oboseală și amețeli, depresie, creșterea sau pierderea în greutate și altele. Când zahărul face un pas în spate în viața noastră, permite altor alimente, bogate în nutrienți, să treacă în față. Acest lucru vă face organism fericit, cu tot cu intestin. Deci, mare grijă la zahăr! Poate fi rău cu el, dar mai rău este fără el.

https://www.youtube.com/watch?v=t0Oel4woqD8

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru