Ce nu se află în geanta unei femei? – VoxQub

Dată

Geanta unei femei reprezintă, pentru bărbați, o enigmă universală, la fel ca și întrebarea: Există viață și după moarte? Geanta este acel lucru de care femeia nu se poate lipsi niciodată, cu atât mai mult cu cât, ea găsește acolo tot ce are nevoie în orice situație a vieții. Geanta femeii nu mai este așa cum o știam cu toții: o simplă farmacie sau o vastă trusă de machiaj. Acum, în geanta femeii, se găsește orice. De exemplu, dacă un coleg de la muncă are nevoie de o foarfecă, ea o are, ba chiar pe trei dimensiuni. De la imprimantă, la ceaiuri și până la șurubelniță, toate se află ascunse în poșetă. De asemenea, impresionant este faptul că toate au loc, ca și cum, acest obiect miraculos numit „geantă”, ar fi un sac fără fund. Încă de la începutul secolului al XIX- lea gențile de damă au fost prezente și de neînlocuit pentru femei. În perioada respectivă, acestea erau ca niște mici săculeți, asortați ținutei și realizate din material textil. Femeile erau cu preponderență casnice, dependente de bărbați, iar astfel, gențile erau mai mult de formă, fiind doar un element care făcea parte din ținută, dar care nu avea o funcție vitală. După cel de-al doilea Război Mondial, gențile au început să aibă un aspect militar. Femeile au început să aibă libertate pentru a călători și nu numai, iar din acest motiv, au devenit populare gențile mai încăpătoare, care erau purtate în mână. În același timp, dorința de a lua cât mai multe după ele de-a lungul zilei a dus la alegerea genților practice și mai mari. În zilele noastre, când femeile sunt mai independente și mai responsabile ca niciodată, geanta joacă un rol foarte important în viața lor de zi cu zi. Femeile au meserii interesante, sunt factori de decizie, au activități intense și responsabilități multiple. Secolul în care trăim este caracterizat de mobilitate și viteză. Cu toții suntem mereu în mișcare, ceea ce înseamnă că gențile sunt purtate atât de femei, cât și de bărbați. Dar pe lângă funcționalitate, gențile din zilele noastre au mai mult ca niciodată un cuvânt important de spus în ceea ce privește stilul și exprimarea propriei personalități. Aspectul genții se modifică alături de rolurile pe care femeile și bărbații și le asumă în societate și în funcție de estetica vremii, dicată de artiștii contemporani și mai ales de noile curente din modă. Dar cel mai important aspect este faptul că geanta unei femei este precum roata de rezervă pentru o mașină. Femeia știe că are acolo absolut tot ce are nevoie. Dimensiunea genții unei femei nu trebuie niciodată subestimată. Puteți liniștiți să îi cereți femeii un frigider, chiar dacă geanta ei are mărimea unei cutii de pantofi.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru