Bilet pentru călătorie în spațiu – VoxQub

Dată

Putem spune că turismul clasic, adică cel de pe Terra, e deja demodat. Zilele trecute, compania americană de tehnologie spaţială a miliardarului Jeff Bezos a anunțat că pune în vânzare bilete pentru excursii în spațiu. Călătoria ar urma să se desfășoare cu o rachetă-capsulă numită „New Shepard”, concepută de către compania acestuia. Aceasta poate transporta în mod autonom șase pasageri până la o altitudine de peste 100 de kilometri deasupra Pământului, în spațiul suborbital. Cel mai probabil, e destul de interesant să călătorești cu „New Shepard” fiindcă aceasta dispune de șase ferestre de observare, aproximativ de trei ori mai mari decât cele ale unui avion Boeing 747. New Shepard este alcătuită din două piese – o capsulă mică, în formă de cupolă și o rachetă înaltă de 18 metri, care propulsează capsula cu o viteză de până la trei ori mai mare a sunetului pe măsură ce se îndreaptă spre spațiul cosmic. Capsula este concepută pentru a se desprinde de racheta din partea de sus a traseului său de zbor, urcând cei 100 kilometri înălțime și petrecând câteva minute plutind înainte de a reveni la sol prin intermediul unei parașute. Compania nu a publicat încă prețul unei călătorii, modul în care poate fi achiziționat un loc sau data la care va avea loc primul zbor. Compania a anunțat de ani buni că intenționează să realizeze astfel de zboruri, însă abia anul acesta acțiunea s-a concretizat. Reprezentanții companiei au lăsat să se înţeleagă că va începe în curând vânzarea biletelor, după ani de testare şi dezvoltare ai programului, care a suferit unele întârzieri. Agenția de știri, Reuters, a anunțat în 2018 că prețul unui bilet s-ar situa în jurul sumei de 200.000 de dolari americani. Vedetele și persoanele înstărite par să constituie publicul țintă al acestor excursii spațiale, cel puțin inițial. Ulterior, adică peste vreo 20 de ani, cel mai probabil călătoriile la 100 de kilometri distanță de Terra vor fi la ordinea zilei, deci, cu siguranță prețurile vor fi mai mici. Compania miliardarului Jeff Bezos nu este singura care ar urma să realizeze astfel de călătorii. Elon Musk, deținătorul unei alte companii din domeniul aerospațial urmează să lanseze un astfel de echipaj spre sfârșitul acestui an, în cadrul unei acțiuni caritabile. Acesta este considerat ca fiind primul zbor spațial cu echipaj exclusiv civil din istorie. De asemenea, omul de afaceri, Richard Branson, ar urma în acest an să lanseze în spațiu un prim zbor, dar de această dată, cu clienți privați, printre care chiar și el. Acesta a anunțat deja prețul călătoriei în spațiu. Compania lui Branson percepe o sumă de 250.000 de dolari pentru rezervările care se vor putea face abia după ce acesta va testa călătoria în sine. Călătoriile în spațiu ne uimesc și ne stârnesc extrem de mult curiozitatea. Acest lucru este perfect normal. Cu siguranță, peste 15-20 de ani vom vedea în aproape toate reclamele agențiilor de turism promoții la călătorii pe Jupiter sau Saturn.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 30 iulie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Fără restricții în Bulgaria, Prețurile terenurilor continuă să crească, Tulpina Delta, în Timiș, Părinții sociali, la mare căutare, Lista statelor cu risc epidemiologic, actualizată.

MozaiQub

Dezvoltarea Aeroportului Internațional Timișoara – MozaiQub

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, al treilea aeroport din România raportat la numărul de pasageri, poartă numele inventatorului român, născut în Timiș din anul 2003.

QubArena

Fotografia și natura umană – QubArena

Arta și natura umană stau la baza expoziției „Stereotip”, concepută de artiștii vizuali Oscar Iustin și Alice Miracole, găzduită de Centrul Multifuncțional Bastion din Timişoara, de joi, 5 august , de la ora 18:30, până în data de 19 august.

Știință & Tehnologie

Buletinele electronice apar din august

Cartea electronică de identitate va fi emisă din data de 2 august, conform obligațiilor europene, dar într-un număr limitat, în cadrul unui proiect pilot de 6 luni.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru