Putem spune că turismul clasic, adică cel de pe Terra, e deja demodat. Zilele trecute, compania americană de tehnologie spaţială a miliardarului Jeff Bezos a anunțat că pune în vânzare bilete pentru excursii în spațiu. Călătoria ar urma să se desfășoare cu o rachetă-capsulă numită „New Shepard”, concepută de către compania acestuia. Aceasta poate transporta în mod autonom șase pasageri până la o altitudine de peste 100 de kilometri deasupra Pământului, în spațiul suborbital. Cel mai probabil, e destul de interesant să călătorești cu „New Shepard” fiindcă aceasta dispune de șase ferestre de observare, aproximativ de trei ori mai mari decât cele ale unui avion Boeing 747. New Shepard este alcătuită din două piese – o capsulă mică, în formă de cupolă și o rachetă înaltă de 18 metri, care propulsează capsula cu o viteză de până la trei ori mai mare a sunetului pe măsură ce se îndreaptă spre spațiul cosmic. Capsula este concepută pentru a se desprinde de racheta din partea de sus a traseului său de zbor, urcând cei 100 kilometri înălțime și petrecând câteva minute plutind înainte de a reveni la sol prin intermediul unei parașute. Compania nu a publicat încă prețul unei călătorii, modul în care poate fi achiziționat un loc sau data la care va avea loc primul zbor. Compania a anunțat de ani buni că intenționează să realizeze astfel de zboruri, însă abia anul acesta acțiunea s-a concretizat. Reprezentanții companiei au lăsat să se înţeleagă că va începe în curând vânzarea biletelor, după ani de testare şi dezvoltare ai programului, care a suferit unele întârzieri. Agenția de știri, Reuters, a anunțat în 2018 că prețul unui bilet s-ar situa în jurul sumei de 200.000 de dolari americani. Vedetele și persoanele înstărite par să constituie publicul țintă al acestor excursii spațiale, cel puțin inițial. Ulterior, adică peste vreo 20 de ani, cel mai probabil călătoriile la 100 de kilometri distanță de Terra vor fi la ordinea zilei, deci, cu siguranță prețurile vor fi mai mici. Compania miliardarului Jeff Bezos nu este singura care ar urma să realizeze astfel de călătorii. Elon Musk, deținătorul unei alte companii din domeniul aerospațial urmează să lanseze un astfel de echipaj spre sfârșitul acestui an, în cadrul unei acțiuni caritabile. Acesta este considerat ca fiind primul zbor spațial cu echipaj exclusiv civil din istorie. De asemenea, omul de afaceri, Richard Branson, ar urma în acest an să lanseze în spațiu un prim zbor, dar de această dată, cu clienți privați, printre care chiar și el. Acesta a anunțat deja prețul călătoriei în spațiu. Compania lui Branson percepe o sumă de 250.000 de dolari pentru rezervările care se vor putea face abia după ce acesta va testa călătoria în sine. Călătoriile în spațiu ne uimesc și ne stârnesc extrem de mult curiozitatea. Acest lucru este perfect normal. Cu siguranță, peste 15-20 de ani vom vedea în aproape toate reclamele agențiilor de turism promoții la călătorii pe Jupiter sau Saturn.

Dată
- 10.05.21
DISTRIBUIE
Mărturii despre Decembrie 1989 partea a II-a – QubArena
Adevărurile despre Decembrie 1989 spuse de revoluționarii autentici încep să iasă la lumină. Privim evenimentele din Decembrie 1989 și din perspectiva unor participanți la Revoluție …
Vara în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023 – MozaiQub
Vara TM 2023 continuă cu un program cultural efervescent, cu o paletă diversă și complexă. De la incursiuni sonore la artă conceptuală, ateliere și instalații, concerte, ateliere de dans, tururi ghidate în expozițiile Art Encounters, Narațiuni Sonore, sculptură, momente muzicale extraordinare și colaborări orchestrale marca Romanian Chamber Orchestra, un festival de arte performative, lansări de carte, festivaluri de muzică barocă, jazz contemporan prin Festivalul JazzX și electro prin Flight Festival – District23 și Gala Premiilor UNITER 2023.
Medicina de familie – prima ”verigă” din lanțul de îngrijiri medicale – Rețeta Compensată
Reorientarea asistenței medicale spre medicina omului sănătos a dat o nouă dimensiune specialității MEDICINA DE FAMILIE și, în acelasi timp, a condus la redescoperirea rolului esențial al medicului de familie. Calităţile unui bun medic de familie sunt (dincolo de competenţa pur profesională, valoare a oricărei specialităţi medicale): de a explica limpede pacienţilor lucruri legate de sănătatea lor, de a-i informa în privinţa tuturor opţiunilor posibile privind prevenirea bolilor, diagnosticul şi tratamentul; de a putea fi uşor de găsit şi de abordat de către pacienţii săi; de a avea relaţii şi legături în lumea medicală şi de a avea noţiuni de legislaţie medicală
De aceea astăzi este la fel de importantă o bună alegere a medicului tău de familie, pe cât este alegerea unui medic specialist în condiții de boală. Pentru că odată ales, medicul de familie devine mentorul și strategul sănătății tale. Pe larg despre medicina de familie în emisiunea Rețeta Compensată.
Gala Premiilor UNITER pe scena Teatrul Național din Timișoara – MozaiQub
Cea de-a 31-a ediție a Galei UNITER are loc anul acesta la Timișoara, în 12 iunie, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Proiectul este finanțat prin Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”.
Este un eveniment de anvergură, un spectacol dinamic plin de eleganță și rafinament, cu un concept realizat de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu împreună cu scenograful Dragoș Buhagiar.
Până în 12 iunie rulează o campanie de promovare și susținere a artiștilor nominalizați.
Alte
știri
Abonează-te la newsletter-ul nostru
contact
- Strada 1 Decembrie nr.36, Timișoara
- +40 723 275 354
- qubtvt@qubtv.ro
- contact@qubtv.ro