Țările cu cea mai mare creştere a producţiei de buşteni

Dată

Producţia totală de buşteni a Uniunii Europene a fost de peste 480 de milioane metri cubi în anul 2020, cu 2% mai puţin decât în 2019, dar cu 21% mai mare decât în 2000. În 2020, Germania a fost cel mai mare producător de buşteni din Uniunea Europeană, urmată de Suedia Finlanda, Franţa, Polonia, Cehia şi România. Lemnul este utilizat din ce în ce mult ca sursă de energie regenerabilă. Aproape un sfert din producţia de buşteni a Uniunii Euroene a fost utilizată în 2020 ca lemn de foc, iar restul a fost utilizată pentru producţia de cherestea şi furnir sau celuloză şi hârtie. Producţia totală de cherestea în UE a crescut cu aproximativ 11% în ultimele două decenii, ajungând la peste 100 milioane metri cubi în 2020.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru