Sprijin pentru angajații afectați de pandemie

Dată

Angajații firmelor care, din cauza pandemiei, și-au limitat sau chiar suspendat activitatea vor primi de la stat un sprijin financiar sub formă de șomaj tehnic până la sfârșitul anului. De șomajul tehnic pot beneficia angajații care au suspendat contractul de muncă din inițiativa angajatorului. Cei aflați în această situație vor trimite electronic documentele necesare la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă. Suma este stabilită la 75% din salariul de bază al locului de muncă.
Mai mult, părinții care au copii la grădiniță sau cu vârsta de până la 12 ani pot beneficia de zile libere plătite în cazul suspendării cursurilor cu prezența fizică, însă nu este inclusă și perioada vacanțelor. Şi în acest caz indemnizația acordată este de trei sferturi din salariu și se acordă pe baza unei cereri depuse de unul dintre părinți. Aceeași proporție a indemnizației o vor primi și lucrătorii ai căror angajatori reduc timpul de muncă lunar cu 80%.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru