Sprijin pentru angajații afectați de pandemie

Dată

Angajații firmelor care, din cauza pandemiei, și-au limitat sau chiar suspendat activitatea vor primi de la stat un sprijin financiar sub formă de șomaj tehnic până la sfârșitul anului. De șomajul tehnic pot beneficia angajații care au suspendat contractul de muncă din inițiativa angajatorului. Cei aflați în această situație vor trimite electronic documentele necesare la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă. Suma este stabilită la 75% din salariul de bază al locului de muncă.
Mai mult, părinții care au copii la grădiniță sau cu vârsta de până la 12 ani pot beneficia de zile libere plătite în cazul suspendării cursurilor cu prezența fizică, însă nu este inclusă și perioada vacanțelor. Şi în acest caz indemnizația acordată este de trei sferturi din salariu și se acordă pe baza unei cereri depuse de unul dintre părinți. Aceeași proporție a indemnizației o vor primi și lucrătorii ai căror angajatori reduc timpul de muncă lunar cu 80%.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru