Sesizări penale pentru primării

Dată

Nereguli financiare au fost descoperite de către Inspectorii Curții de Conturi la mai multe primării din județul Timiș. Inspectorii Curții de Conturi au estimat un prejudiciu la Primăria Timișoara în valoare de aproape 870.000 lei, într-un caz de abuz în serviciu și fals intelectual. Raportul de control datează din iunie 2018. În ce privește Primăria Săcălaz, este vorba despre două note ale Curții de Conturi. La una dintre ele se precizează încălcarea unui articol de lege privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi. Faptul constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, iar dacă fapta a fost săvârșită din culpă, pedeapsa este amenda, se mai arată în articolul de lege. În acest caz, prejudiciul estimat depășește 1,5 milioane de lei. În cel de-al doilea caz, în care este prevăzut același articol de lege, este estimat un prejudiciu de peste 1,8 milioane de lei. La Primăria Banloc situația este similară cu cea sesizată de Curtea de Conturi la Săcălaz, prejudiciul estimat de inspectori fiind de 115.000 lei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara instrumentează dosarele care vizează aceste primării.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest, tot mai aproape – VOX

Cea de-a treia ediție a Embargo Fest va avea loc în perioada 12-14 august, la Recaș, în locația Două Dealuri.

Actualitate

Embargo Fest 2022

Qub TV te invită la Embargo Fest între 12-14 august!

Actualitate

Centura feroviară a Timișoarei – VOX

Trei firme și asocieri de firme doresc să facă studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centuri feroviare a Timișoarei.

Actualitate

Prețurile petrolului, la cele mai reduse niveluri – VOX

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru