Schimbări majore pentru angajatori

Dată

Pandemia a adus în viaţa angajaţilor schimbări care i-au făcut să îşi modifice priorităţile și cariera deoarece aceștia confruntă cu un val de demisii. Specialiștii în resurse umane spun că este nevoie de o nouă gândire care să permită adaptarea pieței muncii. Numai anul trecut s-au înregistrat 12 milioane de aplicări pentru joburi. Demisia este un act unilateral și tot mai la modă printre angajații din România, iar motivele sunt că angajații nu se simt apreciați, câștigă insuficient sau mediul de lucru este toxic. Potrivit Inspecției Muncii, în România, în anul 2021 s-a înregistrat o creștere de 25% a numărului total de demisii , față de anul 2019. Acest trend ascendent al demisiilor a pornit în România la sfârșitul primăverii 2020, iar recordul a fost atins în septembrie și octombrie 2020, când s-au înregistrat lunar peste 45.000 de demisii.
Mulți antreprenori ăși exprimă grijile public și caută explicații să își înțeleagă angajații care pleacă. Situația actuală se vede și în numărul mare de aplicări pe platformele online.
Potrivit unui sondaj recent, peste 80 la sută dintre angajați fac o prioritate din schimbarea jobului în acest an. 2 din 10 sunt dispuși să-și dea demisia chiar dacă nu ar avea altă ofertă concretă.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Emisiuni

Povești cu cântec alături de Sorin Toader – Povești cu cântec

Sorin Toader este un meloman timișorean care și-a transformat casa într-un veritabil muzeu rock. Pe două nivele, aici se găsesc brăţări de la diverse festivaluri ...
Actualitate

Fond european de până la 1 miliard de euro pentru AI – VoxQub

Un nou fond privat de investiții din Europa va oferi până la 1 miliard de euro pentru companiile IT care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.
Actualitate

Cardurile de energie vor ajunge cel mai devreme în septembrie – VoxQub

Cardurile de energie pentru persoanele cu venituri mici nu vor fi livrate în august, deoarece aplicația necesară înscrierii nu este încă funcțională.
Actualitate

Micii fermieri vor primi până la 3.000 de euro pe an după 2027 – VoxQub

Comisia Europeană propune ca, din 2028, fermele mici să beneficieze de o plată forfetară anuală de până la 3.000 de euro, în cadrul noii Politici ...

Alte
știri