Salariile au scăzut în pandemie

Dată

Salariul mediu net a scăzut în România cu 69 de lei în luna mai, din cauza pandemiei, arată cele mai recente statistici oficiale. Managerii spun că au încasări reduse și nu exclud o scădere a veniturilor salariaților și în următoarele luni. Din acest motiv și multe bonusuri au fost eliminate.
Cel mai mult au scăzut salariile angajaților care se ocupă cu intermedierea financiară, cu 21%, și ale celor din domeniul asigurărilor, cu 16%. Sunt însă și domenii în care salariile au crescut. De exemplu, în industria IT, câștigul mediu net este de peste 8.000 lei pe lună. În continuare, cea mai mare parte a veniturilor se duce pe cheltuieli precum cumpărarea de alimente și plata facturilor la utilități, iar cele mai mici sume sunt alocate pentru educație, sub 1% din totalul cheltuielilor de consum.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru