Salariile au scăzut în pandemie

Dată

Salariul mediu net a scăzut în România cu 69 de lei în luna mai, din cauza pandemiei, arată cele mai recente statistici oficiale. Managerii spun că au încasări reduse și nu exclud o scădere a veniturilor salariaților și în următoarele luni. Din acest motiv și multe bonusuri au fost eliminate.
Cel mai mult au scăzut salariile angajaților care se ocupă cu intermedierea financiară, cu 21%, și ale celor din domeniul asigurărilor, cu 16%. Sunt însă și domenii în care salariile au crescut. De exemplu, în industria IT, câștigul mediu net este de peste 8.000 lei pe lună. În continuare, cea mai mare parte a veniturilor se duce pe cheltuieli precum cumpărarea de alimente și plata facturilor la utilități, iar cele mai mici sume sunt alocate pentru educație, sub 1% din totalul cheltuielilor de consum.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Istoria în prezent – QubArena

Istoria se repetă peste ani, iar moștenirea este cea care stă la baza evoluției. Despre Timișoara capitală și despre istoria presei, vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00 cu Prof. Dr. Ioan Hațegan – Istoric și cercetător.

Actualitate

Cum ne îngrijim pielea feței – MozaiQub

Preocuparea pentru îngrijirea feței își are originea cu sute de ani în urmă. Simona Andronovici vorbește despre tehnicile de îngrijire la QubConcept, joi de la ora 18:00.

Actualitate

Parc fotovoltaic lângă Covaci – VOX

Consumul de energie electrică al Consiliului Judeţean Timiş şi al instituţiilor subordonate ar putea fi acoperit integral din surse regenerabile.

Actualitate

Ce trebuie să știm despre deviația de sept nazal? – Rețeta compensată

Afecțiunile ORL se pot manifesta prin simptome imperceptibile, moderate sau severe, și pot indica tratament chirurgical și nechirurgical pentru pacienți, în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul specialist și de indicațiile de recuperare a funcționalității normale a urechii, a nasului sau a gâtului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru