Salariile au scăzut în pandemie

Dată

Salariul mediu net a scăzut în România cu 69 de lei în luna mai, din cauza pandemiei, arată cele mai recente statistici oficiale. Managerii spun că au încasări reduse și nu exclud o scădere a veniturilor salariaților și în următoarele luni. Din acest motiv și multe bonusuri au fost eliminate.
Cel mai mult au scăzut salariile angajaților care se ocupă cu intermedierea financiară, cu 21%, și ale celor din domeniul asigurărilor, cu 16%. Sunt însă și domenii în care salariile au crescut. De exemplu, în industria IT, câștigul mediu net este de peste 8.000 lei pe lună. În continuare, cea mai mare parte a veniturilor se duce pe cheltuieli precum cumpărarea de alimente și plata facturilor la utilități, iar cele mai mici sume sunt alocate pentru educație, sub 1% din totalul cheltuielilor de consum.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce ne-a învățat pandemia? – QubArena

Despre nevoia de a păstra echilibrul în zona de prevenire a îmbolnăvirilor. Despre pandemie, vaccin și educație, dar și despre nevoia de a aplica politici de sănătate coerente, care să redea încrederea oamenilor în sistem.

Actualitate

Mașina de cusut Singer – MozaiQub

Puține mărci au notorietatea afectivă asociată copilăriei așa cum o are Singer.

Actualitate

Fiecare picătură contează – MozaiQub

Societatea continuă să consume din resursele naturale care se cuvin generațiilor viitoare și, mai ales, să risipească.

Actualitate

17 mai – Ziua internațională împotriva homofobiei şi Ziua mondială a telecomunicaţiilor – VOX

Toți oamenii se nasc liberi și egali în demnitate și în drepturi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru